Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Raskružje” ekskluzivno otvara 60. jubilarne Ljetne priredbe Krk!

”Raskružje” ekskluzivno otvara 60. jubilarne Ljetne priredbe Krk!Nakon premijernih riječkih izvedbi, Putokazi svojim iznimno uspješnim, odlično prihvaćenim od publike i kritičara, glazbeno scenskim djelom otvaraju 60. Ljetne priredbe u Krku...

”Raskružje” libretistice Irene Križ u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka moći će doživjeti publika na Trgu krčkih glagoljaša, 16. srpnja u potpuno drugačijoj atmosferi, ovog puta pod vedrim nebom.

Raskružje je glazbena priča o ljubavi koja izlazi iz okvira - o ljubavi majke i njenoj unutarnjoj borbi s prihvaćanjem odvajanja od djeteta. Raskružje je inspirirano slavenskim mitom o Jarilu i Morani te grčkim o Perzefoni. Ljubav između dva svijeta u Raskružju postaje nemoguća zbog razlika u pripadnosti osoba drugačijeg podrijetla, imena.

Ovaj neobični zaplet koji vrvi slavenskim vilama, bogovima, grčkim furijama i podsjeća nas tako na svakodnevne životne situacije u sukobu taština, straha i netolerancije. Glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije i ostali, putujući Raskružjem suočavaju se sa stalnim mijenama.

U raskošnoj produkciji mjuzikla sudjeluje četrdeset izvođača, a uz Irenu Križ i Filipa Franka umjetnici u projektu su Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni Šesnić, Martino Šesnić, Saša Ostojić i Goran Časni.

Objavljeno 11.07.2016.

Vremeplov

U današnjem društvu ljudi su podjeljeni na ovce i vukove a između njih postoji paklena dijalektika.
Jani Novak (Laibach)