Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka Uma uz novo ime predstavlja i novi materijal

Riječka Uma uz novo ime predstavlja i novi materijalSkoro je pa deset godina prošlo od kad je četvorac pod nazivom Uma Thurman isplovio u riječku glazbenu luku. Sada točno godinu dana prije 10. obljetnice bend je podigao svoja jedra i zaputio se u nove vode.

Uz skraćeno ime, jednostavno nazvano UMA, dečki donose i novi materijal kao uvid na ono što će nas dočekati 2020. godine kada izađe treći album riječkih stonera.

Za one koji ne znaju, Uma je prvi riječki stoner rock/metal sastav i jedan od najpoznatijih bendova ovog žanra u Hrvatskoj. Obilježava ih spora, maštovita i melodična, ali žestoka instrumentalna glazba. Uz dva albuma iza sebe: Uma Thurman (2011) i I Am the High Fucking Priestess (2013) bend je svoje morske krakove proširio po cijeloj Hrvatskoj i okolici, a putem interneta stigao i do Europskih i Američkih radio postaja i portala.

Kao i prošla dva albuma i ovaj novi je snimljen u cijelosti live zbog osjećaja živosti koje se u današnje tehnološko vrijeme gubi, a savršeno sjeda uz stoner rock žanr koji sviraju.
Kažu kako je ovaj album u nešto mračnijem izdanju, ali će nuditi novi koncept gdje će uz glazbu ponuditi i popratni materijal u obliku komično - fantastične priče koju su sami napisali.

Uz novi materijal, snimljen u Studiju Palach, bend je u postavu pozvao da im se pridruži gitarista Ivan Čuka koji je kao jedan od osnivača sudjelovao i na snimanju prvog albuma. Na bass gitari im se pridružio Matej Hanžek kao zamjena idejnog začetnika benda Dejana Homolje. Matej je također poznat kao frontman benda Old Night. Tako su na bubnju i drugoj gitari ostali Vinko Golembiowski i Nenad Stošić.

Za novi vizualni identitet benda zaslužni su mladi fotograf Renato Buić koji je odradio foto session s bendom u Palachu, a novi logo realizirao i nacrtao konceptulani umjetnik koji stoji iza imena All Things Rotten poznat po radu sa velikanima žestoke glazbe poput Amon Amarth, Children of Bodom, Mortiis i mnogim drugima.

U pripremi za novi album, planiran da izađe sljedeće godine, bend će početkom iste biti otvoren za klupske i festivalske nastupe.

Objavljeno 25.09.2019.

Vremeplov

Joao Gilberto na gitari može ”čitati novine” i zvučat će odlično.
Miles Davis