Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rijeka - Različiti glazbeni pravci osigurali mnoštvo nagrada

Rijeka - Različiti glazbeni pravci osigurali mnoštvo nagradaGrad Rijeka upriličio je u utorak 3. lipnja tradicionalni prijam za riječke dobitnike nacionalnih strukovnih glazbenih nagrada - ’Porin’ i ’Status’.

Zvijezde primanja ove su godine bili Neno Belan i Fiumensi, Marko Tolja, predstavnici klapa Fortunal, Nevera i Luka, Branko Pajić, Darko Jurković Charlie i Henry Radanović te – Grad Rijeka, također dobitnik Statusa.

Volite Rijeku, pjevajte, stvarajte glazbu i naravno donosite i dalje nagrade – tako bi se ukratko mogao opisati jučerašnji tradicionalni prijam Grada Rijeke za ovogodišnje riječke dobitnike nacionalnih strukovnih nagrada Porin i Status. A njih je ove godine bilo mnogo. Porine su tako u Rijeku donijeli Neno Belan i Fiumensi čije je izdanje ’Rijeka snova’ nagrađeno u kategoriji najboljeg pop albuma, Marko Tolja kao novi izvođač godine, dok su predstavnici klapa Fortunal, Nevera i Luka zajedno s Brankom Pajićem uime izdavača Scardona nagrađeni za najbolji klapski album ’Ne damo te pismo naša – klapski pozdrav Gospi Trsatskoj’. Među dobitnicima nagrade Status našli su se riječki jazzeri – Darko Jurković Charlie za električnu gitaru i Henry Radanović za bas gitaru.

– Ovo druženje već je postalo dugogodišnja tradicija jer riječki glazbenici iz godine u godinu u Rijeku donose i Porine i Statuse, istaknuo je jučer gradonačelnik Vojko Obersnel koji je zajedno s predstavnicima gradskog Odjela za kulturu Božom Mimicom, Ivankom Persić, Helenom Semion Tatić i Sandrom Vujović za riječke glazbenike imao samo riječi hvale.

– Drago mi je što smo Porina za najbolji pop album dobili za ’Rijeku snova’ na kojem se nalazi istoimena pjesma, moja ljubavna posveta ovome gradu u kojem živim već 13 godina, istaknuo je naturalizirani Riječanin Neno Belan, dok se Marko Tolja našalio kako on u Rijeci živi već 23 godine, no da je prvi put u zgradi gradskog Poglavarstva.
– Baš vam je lijepo ovdje, zaključio je Tolja.

No, nisu nagrađeni samo riječki glazbenici, jučer je i Grad Rijeka dobio svoj Status. Naime, Hrvatska glazbena unija odlučila je svoje najviše priznanje po prvi put dodijeliti jednom gradu, a čast je naravno pripala Rijeci koja je oduvijek podržavala glazbenu struku i scenu, i kako je Jadranka Čubrić iz riječke podružnice HGU-a naglasila, pomagala u ’lakšem svladavanju teškog tržišta’.

– Ponekad zavidim Riječanima na njihovoj gradskoj upravi koja razumije potrebe nas glazbenika što je doista rijetko u našoj zemlji, istaknuo je predsjednik HGU-a Husein Hasanefendić Hus koji je zajedno sa svojim prethodnikom Paolom Sfecijem gradonačelniku Obersnelu uručio Status.

Danijela Bauk / Novi list

Objavljeno 04.06.2008.

Vremeplov

Volim čestitati samome sebi i zahvaliti samome sebi i potapšati samoga sebe po leđima.
Dee Dee Ramone