Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rijeka - Različiti glazbeni pravci osigurali mnoštvo nagrada

Rijeka - Različiti glazbeni pravci osigurali mnoštvo nagradaGrad Rijeka upriličio je u utorak 3. lipnja tradicionalni prijam za riječke dobitnike nacionalnih strukovnih glazbenih nagrada - ’Porin’ i ’Status’.

Zvijezde primanja ove su godine bili Neno Belan i Fiumensi, Marko Tolja, predstavnici klapa Fortunal, Nevera i Luka, Branko Pajić, Darko Jurković Charlie i Henry Radanović te – Grad Rijeka, također dobitnik Statusa.

Volite Rijeku, pjevajte, stvarajte glazbu i naravno donosite i dalje nagrade – tako bi se ukratko mogao opisati jučerašnji tradicionalni prijam Grada Rijeke za ovogodišnje riječke dobitnike nacionalnih strukovnih nagrada Porin i Status. A njih je ove godine bilo mnogo. Porine su tako u Rijeku donijeli Neno Belan i Fiumensi čije je izdanje ’Rijeka snova’ nagrađeno u kategoriji najboljeg pop albuma, Marko Tolja kao novi izvođač godine, dok su predstavnici klapa Fortunal, Nevera i Luka zajedno s Brankom Pajićem uime izdavača Scardona nagrađeni za najbolji klapski album ’Ne damo te pismo naša – klapski pozdrav Gospi Trsatskoj’. Među dobitnicima nagrade Status našli su se riječki jazzeri – Darko Jurković Charlie za električnu gitaru i Henry Radanović za bas gitaru.

– Ovo druženje već je postalo dugogodišnja tradicija jer riječki glazbenici iz godine u godinu u Rijeku donose i Porine i Statuse, istaknuo je jučer gradonačelnik Vojko Obersnel koji je zajedno s predstavnicima gradskog Odjela za kulturu Božom Mimicom, Ivankom Persić, Helenom Semion Tatić i Sandrom Vujović za riječke glazbenike imao samo riječi hvale.

– Drago mi je što smo Porina za najbolji pop album dobili za ’Rijeku snova’ na kojem se nalazi istoimena pjesma, moja ljubavna posveta ovome gradu u kojem živim već 13 godina, istaknuo je naturalizirani Riječanin Neno Belan, dok se Marko Tolja našalio kako on u Rijeci živi već 23 godine, no da je prvi put u zgradi gradskog Poglavarstva.
– Baš vam je lijepo ovdje, zaključio je Tolja.

No, nisu nagrađeni samo riječki glazbenici, jučer je i Grad Rijeka dobio svoj Status. Naime, Hrvatska glazbena unija odlučila je svoje najviše priznanje po prvi put dodijeliti jednom gradu, a čast je naravno pripala Rijeci koja je oduvijek podržavala glazbenu struku i scenu, i kako je Jadranka Čubrić iz riječke podružnice HGU-a naglasila, pomagala u ’lakšem svladavanju teškog tržišta’.

– Ponekad zavidim Riječanima na njihovoj gradskoj upravi koja razumije potrebe nas glazbenika što je doista rijetko u našoj zemlji, istaknuo je predsjednik HGU-a Husein Hasanefendić Hus koji je zajedno sa svojim prethodnikom Paolom Sfecijem gradonačelniku Obersnelu uručio Status.

Danijela Bauk / Novi list

Objavljeno 04.06.2008.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com