Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

StoneRIzacijA vol.VI: OBESE

StoneRIzacijA vol.VI: OBESEPrije nego nas sunce potpuno uspori i prije nego proglasimo potpuni ljetni raspust uslijed festivala koji slijede, zastati ćemo još jednom u Palachu na posljednoj ovosezonskoj stoner svetkovini gdje će se prašnjavi i bradati nizozemci družiti s psihodeličnim pustinjacima iz Slovenije te zanesenjacima fuzzom iz Austrije.

OBESE dolaze iz Utrechta, grada kojega čini većinska studentska populacija i jedan odmjenuti glazbenik s područja Balkana. Ipak, ovoga puta s upravo izdanim albumom za talijanski Argonauta Records, dolaze 4 bradata jahača apokalipse koji svoj stoner vole pomiješan s sludge rockom i možda mrvicom južnjačke utjehe.

Da su Palm Desert bendovi nastavili biti svirati prvobitnim intenzitetom, onda bi zasigurno zvučali kao OMEGA SUN. Iz lučkoga grada Kopra nam dolazi šaroliko društvo koje je zanat peklo u krast, blek metal i inim projektima, ali sada konačno sviraju ono što im najbolje ide, a to je fuzzom inspiriran psihodelični stoner.

Kako bi večer bila još bolja, dodajemo i treći bend! Iz Graza nam stižu fuzz pedalom i delay vokalima opčinjeni DEAD END FRIENDS. Prije nekoliko ljeta, mogli ste ih čuti na terasi hostela, ali sada ih vraćamo u klupske prostorije u kojima psihodelija zvuči kako bi i trebala.

Glazbu između bendova puštaju veseli rukovoditelji StoneRIzacije, a čekaju vas:

DOWN, EYEHATEGOD, KHANATE, PARADISE LOST, CATHEDRAL, BLACK SABBATH, ST. VITUS, WITHCFINDER GENERAL, BUZZOVEN, CAVITY, HIS HERO IS GONE, COLOUR HAZE, PENTAGRAM, KYUSS, ISIS, RAINBOWS ARE FREE, MACHINE3, COJONES, UNCLE ACID AND THE DEADBEATS, LEECHFEAST, ENTOMBED, CELTIC FROST, NEUROSIS, IF THESE TREES COULD TALK itd.

Satnica:
Ulaz: 20h
DEAD END FRIENDS: 21.00 - 21.45
OMEGA SUN: 22.00 - 22.45
OBESE: 23.00 - 0.00
0 - 02.00 Stoner metal meltdown (Dj’s Imperator Zla&Chupson)

Medijski podržali:

Objavljeno 26.05.2015.

Vremeplov

Gotovo svaka vrsta popularne glazbe ima svoj etički, a ne samo estetski sklop, jer tekstovi pjesama, pojavnost izvođača, njihov svjetonazor, statusni simboli, mjesta na koja izlaze i moralni kodeks često su jednako bitni koliko i sama glazba.
Aleksandar Dragaš, novinar i rock kritičar