Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Studeni u Art-kinu Croatia

Studeni u Art-kinu CroatiaU studenom publiku Art-kina Croatia u Rijeci očekuje bogat filmski program praćen predavanjima i tribinom.

Prvi tjedan studenog u Art-kinu Croatia donosi program ”Kratki utorak predstavlja ALU” (2.11. u 16 sati), pa će publika kroz program autorskog umjetničkog filma i videa vidjeti devetnaest filmova iz produkcije Akademije likovnih umjetnosti Zagreb.

Ciklus suvremenog belgijskog filma (4.- 10.11.) 4. studenog u 20 sati otvara film nominiran za Oscara 1989. - ”Učitelj glazbe”(”Le maître de musique”) Gérarda Corbiaua, uz uvodno predavanje filmskog kritičara Dragana Rubeše. Tu je i višestruko nagrađivan film ”Nosači čekaju” (”Les convoyeurs attendent”) Benoîta Mariagea o fotografu koji za svoju obitelj želi puno više no što imaju, pa će sina osposobiti za obaranje rekorda u otvaranju i zatvaranju vrata; ”Pauline i Paulette” (”Pauline et Paulette”) Lievena Debrauwera, priču o starici Pauline, ”djevojčici od 66 godina”, koja ostaje na skrb mlađim sestrama, višestruko nagrađivan na svjetskim festivalima (nagrada žirija na Cannnes Film Festivalu 2001.), a između ostalih publika će moći vidjeti i ”Kad vjetar puše” (”Any way the wind blows”) Toma Barmana iz 2003., u kojem pratimo živote nekolicine različitih ljudi tijekom sunčana dana u Antwerpenu- a svi će se istog dana susresti na jednoj zabavi.

U Art-kinu Croatia Queer Zagreb će predstaviti i hvaljeni danski film”Bratstvo”(”Brotherskab”) redatelja Nicola Donata (3. – 8. 11.). Kontroverzni je film o ljubavi dvaju neonacista laureat filmskog festivala u Rimu gdje je osvojio nagradu za najbolji film i nagradu Golden Butterfly, a na filmskom festivalu u Tallinnu 2009 nagradu za najbolju mušku ulogu. U petak, 5. studenog, u Art- kinu će se nakon filma održati i tribina na temu ”Što je queer film?”.

U sklopu programa ”Retrospektiva: Dan Oki” (u suradnji s MMSU Rijeka) u Art-kinu Croatia će 9. i 10. 11. biti prikazan atraktivni filmski program: Dan Okijevi dugometražni filmovi ”Predstava” i ”Oxygen 4”. Prikazt će se i Dan Okijevi kratki eksperimentalni filmovi: ”The Householder”, ”Ozone 3 RGB”, ”Navigations”, ”Divine Beings”, ”Zoogen”.

Umjetnik i redatelj Dan Oki će u Art-kinu Croatia 10. studenog imati uvodno predavanje prije svog filma ”Predstava”.

Kroz program ”In memoriam Tom Gotovac” (u suradnji s HFS-om) 11. studenog publika će vidjeti program kratkih filmova ”oca” hrvatskog performansa i redatelja Toma Gotovca, a predavanje o Gotovčevu liku i djelu održat će filmski kritičar Aldo Paquola.

Ciklus suvremenog izraelskog filma (16.-21.11.) u suradnji s HFS-om, donosi neobične i vrijedne naslove - dobitnike nacionalnih i međunarodnih priznanja, a publika će imati ”dobru priliku za upoznavanje zanimljive kinematografije, ali i svakodnevna života u zemlji koju ponajviše doživljavamo samo kroz vijesti o sukobima na Bliskom istoku.” (Tomislav Kurelec). Ciklus otvara nagrađena drama ”Noodle” redateljice Ayelet Menahemiu.

Izdvojimo i uradak Ferzana Ozpeteka, redatelja često uspoređivana s Almodóvarom –”Tempirana bomba” (”Mine vaganti”) – film u kojem ćemo upoznati mladića koji za obiteljskom večerom želi otkriti svoju veliku tajnu.

Tu je i izvrsna Revija suvremenog talijanskog filma u selekciji Paola Minuta, uradak kultnog Jima Jarmuscha ”Granice kontrole”(”The limits of control”) s Isaachom De Bankoléom i Tildom Swinton u glavnim ulogama, zatim prvi dio ”Milenijske trilogije”, triler o novinaru i hakerici koji razotkrivaju mračnu prošlost jedne obitelji - ”Muškarci koji mrze žene” (”Man som hatar kvinnor”) Nielsa Ardena Opleva.

Za male i velike stiže ”Panika u selu” (”Panique au village”) u režiji Stéphane Aubiera i Vincenta Patara, dugometražni animirani film s plastičnim Kaubojem, Indijancem i Konjem kao glavnim likovima, nastao na temelju serije hvaljenog Aardman studija.

Objavljeno 02.11.2010.

Vremeplov

Odlaskom u Pariz sam prekinuo dosta automatskih nizova stvari, doveo u pitanje dosta toga što mi se činilo samo po sebi razumljivim i našao se u situacijama koje me, da sam ostao, ne bi zadesile.
Darko Rundek, intervju za RiRock.com