Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Studeni u Art-kinu Croatia

Studeni u Art-kinu CroatiaU studenom publiku Art-kina Croatia u Rijeci očekuje bogat filmski program praćen predavanjima i tribinom.

Prvi tjedan studenog u Art-kinu Croatia donosi program ”Kratki utorak predstavlja ALU” (2.11. u 16 sati), pa će publika kroz program autorskog umjetničkog filma i videa vidjeti devetnaest filmova iz produkcije Akademije likovnih umjetnosti Zagreb.

Ciklus suvremenog belgijskog filma (4.- 10.11.) 4. studenog u 20 sati otvara film nominiran za Oscara 1989. - ”Učitelj glazbe”(”Le maître de musique”) Gérarda Corbiaua, uz uvodno predavanje filmskog kritičara Dragana Rubeše. Tu je i višestruko nagrađivan film ”Nosači čekaju” (”Les convoyeurs attendent”) Benoîta Mariagea o fotografu koji za svoju obitelj želi puno više no što imaju, pa će sina osposobiti za obaranje rekorda u otvaranju i zatvaranju vrata; ”Pauline i Paulette” (”Pauline et Paulette”) Lievena Debrauwera, priču o starici Pauline, ”djevojčici od 66 godina”, koja ostaje na skrb mlađim sestrama, višestruko nagrađivan na svjetskim festivalima (nagrada žirija na Cannnes Film Festivalu 2001.), a između ostalih publika će moći vidjeti i ”Kad vjetar puše” (”Any way the wind blows”) Toma Barmana iz 2003., u kojem pratimo živote nekolicine različitih ljudi tijekom sunčana dana u Antwerpenu- a svi će se istog dana susresti na jednoj zabavi.

U Art-kinu Croatia Queer Zagreb će predstaviti i hvaljeni danski film”Bratstvo”(”Brotherskab”) redatelja Nicola Donata (3. – 8. 11.). Kontroverzni je film o ljubavi dvaju neonacista laureat filmskog festivala u Rimu gdje je osvojio nagradu za najbolji film i nagradu Golden Butterfly, a na filmskom festivalu u Tallinnu 2009 nagradu za najbolju mušku ulogu. U petak, 5. studenog, u Art- kinu će se nakon filma održati i tribina na temu ”Što je queer film?”.

U sklopu programa ”Retrospektiva: Dan Oki” (u suradnji s MMSU Rijeka) u Art-kinu Croatia će 9. i 10. 11. biti prikazan atraktivni filmski program: Dan Okijevi dugometražni filmovi ”Predstava” i ”Oxygen 4”. Prikazt će se i Dan Okijevi kratki eksperimentalni filmovi: ”The Householder”, ”Ozone 3 RGB”, ”Navigations”, ”Divine Beings”, ”Zoogen”.

Umjetnik i redatelj Dan Oki će u Art-kinu Croatia 10. studenog imati uvodno predavanje prije svog filma ”Predstava”.

Kroz program ”In memoriam Tom Gotovac” (u suradnji s HFS-om) 11. studenog publika će vidjeti program kratkih filmova ”oca” hrvatskog performansa i redatelja Toma Gotovca, a predavanje o Gotovčevu liku i djelu održat će filmski kritičar Aldo Paquola.

Ciklus suvremenog izraelskog filma (16.-21.11.) u suradnji s HFS-om, donosi neobične i vrijedne naslove - dobitnike nacionalnih i međunarodnih priznanja, a publika će imati ”dobru priliku za upoznavanje zanimljive kinematografije, ali i svakodnevna života u zemlji koju ponajviše doživljavamo samo kroz vijesti o sukobima na Bliskom istoku.” (Tomislav Kurelec). Ciklus otvara nagrađena drama ”Noodle” redateljice Ayelet Menahemiu.

Izdvojimo i uradak Ferzana Ozpeteka, redatelja često uspoređivana s Almodóvarom –”Tempirana bomba” (”Mine vaganti”) – film u kojem ćemo upoznati mladića koji za obiteljskom večerom želi otkriti svoju veliku tajnu.

Tu je i izvrsna Revija suvremenog talijanskog filma u selekciji Paola Minuta, uradak kultnog Jima Jarmuscha ”Granice kontrole”(”The limits of control”) s Isaachom De Bankoléom i Tildom Swinton u glavnim ulogama, zatim prvi dio ”Milenijske trilogije”, triler o novinaru i hakerici koji razotkrivaju mračnu prošlost jedne obitelji - ”Muškarci koji mrze žene” (”Man som hatar kvinnor”) Nielsa Ardena Opleva.

Za male i velike stiže ”Panika u selu” (”Panique au village”) u režiji Stéphane Aubiera i Vincenta Patara, dugometražni animirani film s plastičnim Kaubojem, Indijancem i Konjem kao glavnim likovima, nastao na temelju serije hvaljenog Aardman studija.

Objavljeno 02.11.2010.

Vremeplov

Uvijek koristim istu gitaru. Kupio sam je prije mnogo godina za devet funti. Još uvijek ima iste žice…
Brian Eno