Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tamara Obrovac Otvara 21. Liburnia Jazz Festival

Tamara Obrovac Otvara 21. Liburnia Jazz Festival U četvrtak 08. 07.2021. 21. Liburnia Jazz Festival na velikoj sceni Ljetne pozornice u Opatiji otvorit će Tamara Obrovac i Transhistria original – jedna od najstarijih Tamarinih glazbenih formacija s kojima je ova vrsna glazbenica dodatno produbila svoj skladateljski izričaj u kojem uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Transhistria ensemble je jedna od nastarijih Tamarinih glazbenih formacija, a na Liburnia Jazz Festivalu će biti predstavljena u originalnoj postavi koju od samih početaka čini bubnjar Krunoslav Levačić, vrsni instrumentalist Elvis Stanić na gitari i harmonici, etnomuzikolog i svirač istarskih narodnih instrumenata Dario Marušić i Zvonimir Šestak na kontrabasu.

U suradnji sa ovim sjajnim glazbenicima Tamara je dodatno produbila svoj skladateljski izričaj u kojem uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Glazbenici će koncertom na Liburnia Jazz Festivalu reinterpretirati skladbe s CD-a Transhistria iz 2001. godine koje uz skladbe Tamare Obrovac uključuju i obradu istarske narodne pjesme Predi šći moja, kao i dvije skladbe Daria Marušića, Rondinella i Ej Marine.

Objavljeno 06.07.2021.

Vremeplov

ZERP je bija realnost koja je trebala bit provedena, jer izlov ribe u mediteranskom bazenu je nategnut na 37% više nego što bi trebalo da se fond riba obnavlja.
Fran Tomašić (Kopito)