Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban & 4 - Prvi hrvatski izvođači nominirani za MTV nagradu

Urban & 4 - Prvi hrvatski izvođači nominirani za MTV nagraduMeđu nominiranima za ovogodišnje europske MTV-jeve nagrade po prvi će se put naći i tri hrvatska izvođača i to Urban & 4, Massimo Savić i Leut Magnetik koji su, uz slovenske Leeloojamais i Siddhartu, nominirani u kategoriji ”Best Act – MTV Adria”.
Od prvih domaćih nominiranih izvođača nitko od njih nije krio veselje zbog objavljenih nominacija.

– Znam da za ove nominacije nije bilo telefonskih zivkanja, lobiranja niti ikakvih žnjora, baš kao i da moja diskografska kuća, ako oni uopće znaju za ovo, nije nikoga nazivala da bi me ”ugurala” unutra i zato me je vijest stvarno razveselila, kazao je Damir Urban kojeg je obradovala činjenica da je dobio priznanje za album koji je u Hrvatskoj prošao relativno tiho.

– U poplavi albuma koji se služe šok terapijom i slijede strategiju ”udari me u glavu”, mi smo napravili iskren i jednostavan album koji se ne trudi biti epohalan, a zbog čega je neke ljude možda i razočarao, rekao je Urban.

- Nadam se da ću otputovati u Lisabon, samo ne znam hoće li me ovi s MTV-a moći dobiti jer mi je nedavno ukraden mobitel završio je Urban.

EMA nagrade dodjeljuju se po 12. put, a ceremonija dodjele, uz izravni prijenos na MTV Adriji, održat će se 3. studenog u Lisabonu. Nastupe na ceremoniji dodjele nagrada već su potvrdili Coldplay, Foo Fighters, Green Day, Robbie Williams i The Blackeyed Peas, a voditelj dodjele je Ali Gijev alter ego, kazahstanski novinar Borat Sagdiyev.

Najviše nominacija, po pet, prikupili su Gorillaz i Coldpay, četiri nominacije ima Gwen Stefani, a po tri 50 Cent, Snoop Dogg, Green Day, U2 i James Blunt.

Vidjet ćemo kako će proteći finalna večer, glasovati će se moći tradicionalno putem službene MTV stranice.

Marko Čabrijan

Objavljeno 26.09.2005.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)