Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uspješno završen ciklus radionica Let’ Talk About Music

Uspješno završen ciklus radionica Let’ Talk About MusicUspješno završen modularni ciklus glazbeno - edukacijskih radionica Let’ Talk About Music...

Ovogodišnji ciklus glazbeno-edukacijskih radionica Let’s Talk About Music, njegov modularni dio, uspješno je zaključen. Sve je krenulo još polovicom rujna javnim pozivom za sudjelovanjem na kojem je pristiglo 12 prijava, dok je broj polaznika bio ograničen na 10.

Radionice su održane u prostorijama OKC Palach, u vremenskom terminu od listopada do studenog. Polaznici su kroz modularne cikluse stekli osnovna znanja koja se odnose na cijelokupni proces organizacije glazbenog događaja od same ideje do provedbe.

Tako se govorilo i diskutiralo o temema: kako se planira, ugovara, budžetira neki glazbeni događaj, vodi komunikacija sa svim dionicima koji sudjeluju u njegovoj provedbi, pripremaju i vode marketinške aktivnosti, tumače i koriste tehničke specifikacije i oprema potrebna za provedbu, izvode svi zahtjevi produkcije i za kraj nimalo nevažno, ugošćuju izvođači i publika.

Ujedno, polaznicima radionice omogućeno je i upoznavanje s radom Distune promotiona. Naime, neposredno prije i poslije zadnjeg modula radionice u tijeku je bila i realizacija sedmog izdanja Impulse festivala (13.-19.11.2020.).

Tako su polaznici bili pozvani ili da kao volonteri sudjeluju provedbi nekih događaja i/li jednostavno da budu publika na svim programskim segmentima festivala (koncerti, filmska projekcija, panel diskusije) i tako dobiju širu sliku glazbene kulture uopće.

Svakako treba naglasiti vrlo motivirajuću i radnu atmosferu kojoj su pridonijeli i gosti predavači:
Filip Pacak (klub Močvara, Zagreb) - Organizacija i i ugovaranje glazbenog događaja,
Kristina Smoljanović (udruga Mjesto pod Suncem, Rijeka) i Marin Jurčić (Distune promotion, Rijeka) - Odnosi s javnošću i marketinške aktivnosti, Petra Vrdoljak i Antonio Karača (Radnja, Zagreb)
- Vizualni identitet te Davor Popdankovski i Sebastijan Tomažin (Radio Roža, Rijeka) -
Tehnička produkcija.

Zbog novonastalih mjera uzrokovanih virusom COVID-19 nažalost zadnja faza projekta, a to je organizacija glazbenog dodađaja u režiji samih polaznika radionice, je odgođena. Donešena je zajednička odluka da se pričekaju adekvatnije okolnosti koje će i omogućiti provedbu navedenog programa te time zaključiti ovogodišnji projekt Let’s Talk About Music.

Organizator radionica, Distune promotion već sad može izraziti zadovljstvo na svim razinama, uputiti riječi zahvale kako polaznicima tako i gostima / predavačima te najaviti pripremu za novo treće izdanje radionica u 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Odjela za kulturu - Grada Rijeke, Primorsko - goranske županije, poslovnog kluba PartnerRi i Piko Rijeka.

Objavljeno 02.12.2020.

Vremeplov

Vjernik sam. Ne idem u crkvu. Ne pripadam niti jednoj određenoj religiji, ali vjerujem u Boga. Ne bih mogao pisati ono o čemu pišem i biti kreativan bez određenog oblika vjerovanja.
Nick Cave