Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Calexico u Rijeci!

Video: Calexico u Rijeci!U tijeku svoje mahom rasprodane evropske turneje, Calexico je podijelio video snimku iz studija i intervju povodom izlaska novog albuma”The Thread That Keeps Us”.

Joey Burns kaže: ”U prosincu 2017., cijeli bend se okupio iz različitih zemalja kako bi u studiu Wavelab (Tucson) vježbali nove pjesme. Postavili smo se u krug i uživali radeći na novim pjesmama, dok je Julius Schlosburg snimao cijeli proces.”Kulminacija promocije albuma svakako je ljetna evropska turneja koja bend dovodi po prvi puta i u Rijeku.Ekskluzivni koncert u Hrvatskoj održati će se u open air varijanti na platou Ex Port Delta u ponedjeljak, 13.8.

Svoj deveti po redu studijski album ”The Thread That Keeps Us” objavljen krajem siječnja ove godine većim dijelom inspiriran je Burnsovim lutanjima po Sjevernoj Kaliforniji i situacijama koje su proizašle iz njih.

Skladno je ugradio navedenou temu albuma odražavajući raseljavanje, prolazno postojanje i - njegovim osobnim riječima - ”povratak kući nakon što ste neko vrijeme otišli i vidjeli kako su se stvari promijenile, ali možda i ne na najbolji način.”U suradnji s dugogodišnjim inženjerom Craigom Schumacherom, Calexico je proizveo ’’The Thread That Keeps Us’’, okupljajući glazbenike iz cijelog svijeta kako bi stvorili ekspanzivni zvuk uz pomoćrazbuđenih gitara i distorzijskih bljeskova.

Early bird ulazniceu prodaji još samo 20tak dana (do 15.4.) po cijeni od 125,00kn, od 16.4. do dana koncerta cijena iznosi 155,00kn, a na dan koncerta ona se penje na 200,00kn. Prodajna mjesta sustav Entrio, Dallas music shop Rijeka, Croatia records Rijeka.

Objavljeno 26.03.2018.

Vremeplov

Punk kao pokret možda i jest mrtav ali neke ključne zasade tog pokreta, tako zorno prisutne na riječkoj sceni, zasigurno nisu. Jer bez tih zasada, uobličenih u glazbenom antikonformizmu, u nepristajanju na diktat industrije zabave, u naglašenoj individualizaciji autorskog rukopisa, sve pod cijenu svjesna pristajanja na status marginaliziranog, teško da bi te scene ikad bilo.
Velid Đekić, riječki publicist i novinar