Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Fit promovira album ’’2011’’

Video: Fit promovira album ’’2011’’Riječka skupina Fit promovira povratnički album ’’2011’’ i slavi trideset godina te su povodom toga pripremili niz iznenađenja.

Fit je nastao početkom osamdesetih i dandanas se smatra jednim od najuspješnijih i najboljih underground pop bandova na prostoru bivše Jugoslavije, a njihov hit „Mačka“ se i dandanas često „vrti“ na radio valovima i u klubovima.

Fit je u zlatnim osamdesetima objavio dva vrlo uspješna albuma „Uz Rijeku“ (1988) i „Daj mi ruku“ (1989) – s kojih su skinuti tadašnji veliki hitovi „Mačka“, „Zvoni telefon“, „Zaboravit ću sve“, „Daj mi ruku“ i „Rijeka“.

Nagli prekid karijere se događa početkom rata u Hrvatskoj. Fit se prestaje sa radom , a treći album ostao je zagubljen u jednom riječkom studiju...

Ne bojeći se sintagme komercijalno, u to vrijeme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, Fit se na tržište probijao utabanim putovima popa, naglašenog čvrstim gitarskim zvukom i odličnim pjevnim tekstovima.

Povratnički studijski album jednostavno nazvan ’2011’ samo je nastavak njene kreativnosti zaustavljene 1991. godine.

Dugo najavljivana turneja grupe Fit održat će se u veljači 2012. i obuhvatit će nastupe u klupskim prostorima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, a iz tabora benda najavljuju da je ovo samo početak koncertnih aktivnosti, te da se do kraja godine očekuju nastupi u svim državama bivše Jugoslavije.

Turneja će započeti u četvrtak 2. siječnja u zagrebačkom Boogaloo, nastaviti u Banja Luci, Sarajevu, Rijeci, Staroj Pazovi, Beogradu i Novom Sadu.

Fit djeluje u sastavu Davor Lukas,Zorko Opačić, Miro Tešević i Alen Tibljas a nedavno su plasirali je spot za najnoviji singl ”Kraljica”.

Fit - Kraljica


Kao poklon za sve ove godine vjernosti i u vremenu kada bend nije egzistirao, pored aktualnog albuma ”2011” i prva dva albuma u remasterizovanom izdanju od sada se mogu besplatno preuzeti tj „downloadati“ sa sajta www.fitrijeka.com.

Početak koncerta najavljen je za 20 sati a kao predgrupa će se predstaviti mlad i vrlo perspektivan zagrebački band Luft kojem se prognozira blistava karijera i predstavit će materijal sa svojeg predstoječeg albuma prvijenca koji bi uskoro trebao izaći.

Cijena ulaznice iznosi 40 kn u pretprodaji i 50 kn na ulazu u klub.

Pretprodajna mjesta: Boogaloo – Ul. g. Vukovara 68, Dity Old Shop – Tratinska 22, Kovač – Masarykova 14, Punkt 13 – lica 14, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Rockmark – Berislavićeva 13, Maldoror – Lopašićeva 3, Octopus – Gundulićeva 37

Objavljeno 30.01.2012.

Vremeplov

Mene iznenađuje da mladi ljudi ne nalaze dovoljno provokacije u ovom vremenu u kome živimo da bi stvorili nešto što je zanimljivo i drugačije. Ima tu i tamo nekih pokušaja ali to ne dobacuje na žalost previše daleko.
Zoran Vulović Vule, intervju za RiRock.com