Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Ima li ViBRe MiMo etera?

Video: Ima li ViBRe MiMo etera?Ima li ViBRe MiMo etera? projekt je udruge ViBRa koji se bavi nedovoljnim prisustvom lokalne glazbe u domaćem eteru.

Zbog nezainteresiranosti komercijalnih, neinformiranosti i tromosti javnih medija, neki glazbeni žanrovi su u izumiranju, a velika većina nove publike odgaja se na ”serviranoj” glazbi.

Glazba je oduvijek imala puno značajniju ulogu u zajednicama ljudi, reflektirala je i korigirala stanje društva u kojem nastaje.

Ovaj tjedan slušajte riječku glazbenu scenu u Tunelu, emitiranu sa ViBRa BoXa, umotvorine Valenta Samardžije i Juraja Rasonje. ViBRa BoX je elektronički uređaj sa kojeg se emitira glazba domaćih autora koji nisu toliko zastupljeni u medijima. Na taj način dobija se nova prilika za promociju glazbe i komunikaciju s publikom.

U tri programske sheme (jutarnja-poslijepodnevna-vecernja) iskusite priliku da uz omiljeno
piće,ugodnu atmosferu poslušate svoj ili drugi domaći bend iz ”garaže” ili pak osvježite svoje znanje o lokalnoj sceni.

U srijedu, 21.05. od 21h u goste dolazi gitarist i producent Valent Samardžija a.k.a. NT Wave. Član je electro performers tima Beat Busters koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima, i elektroničkim spravama.

Suosnivač je udruge ViBRa koja se već godinama ističe u svim domenama glazbe, od produkcije glazbe, do zalaganja za veću prisutnost i promociji kako doma tako i vani. Neki od projekata su MIMO i Beat Manifest, ViBRa BoX.

Posljednjih je godina surađivao na projektima kvalitetne glazbe, žanrova od fusiona (Con Fusion), future jazza (Kontrapunkt), ethno electro (LessThanAMinute), electro live (Tobogan), dnb (Generation81)...

U Tunelu nas očekuje nastup kojeg možemo opisati kao minimal techno solo na gitari.Tunel je domaćin i ”razgovornice” zakazane za četvrtak, 22.05. s početkom od 20h. Problematike glazbe općenito, domaća popularizacija.. samo su neka od pitanja na temu Glazba iz naše okoline.

Udruga ViBRa uz podršku Clubturea, Kulture Nove i Ministarstva kulture doskače premaloj prisutnosti domaće glazbe u eteru. Moglo bi se reći ViBRa okupira dio etera koji pripada domaćim glazbenicima.

Objavljeno 20.05.2014.

Vremeplov

Ne volim da me ljudi prepoznaju. Uopće me ne zanima da budem poznat. Samo radim što radim.
Bruce Dickinson (Iron Maiden)