Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Ima li ViBRe MiMo etera?

Video: Ima li ViBRe MiMo etera?Ima li ViBRe MiMo etera? projekt je udruge ViBRa koji se bavi nedovoljnim prisustvom lokalne glazbe u domaćem eteru.

Zbog nezainteresiranosti komercijalnih, neinformiranosti i tromosti javnih medija, neki glazbeni žanrovi su u izumiranju, a velika većina nove publike odgaja se na ”serviranoj” glazbi.

Glazba je oduvijek imala puno značajniju ulogu u zajednicama ljudi, reflektirala je i korigirala stanje društva u kojem nastaje.

Ovaj tjedan slušajte riječku glazbenu scenu u Tunelu, emitiranu sa ViBRa BoXa, umotvorine Valenta Samardžije i Juraja Rasonje. ViBRa BoX je elektronički uređaj sa kojeg se emitira glazba domaćih autora koji nisu toliko zastupljeni u medijima. Na taj način dobija se nova prilika za promociju glazbe i komunikaciju s publikom.

U tri programske sheme (jutarnja-poslijepodnevna-vecernja) iskusite priliku da uz omiljeno
piće,ugodnu atmosferu poslušate svoj ili drugi domaći bend iz ”garaže” ili pak osvježite svoje znanje o lokalnoj sceni.

U srijedu, 21.05. od 21h u goste dolazi gitarist i producent Valent Samardžija a.k.a. NT Wave. Član je electro performers tima Beat Busters koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima, i elektroničkim spravama.

Suosnivač je udruge ViBRa koja se već godinama ističe u svim domenama glazbe, od produkcije glazbe, do zalaganja za veću prisutnost i promociji kako doma tako i vani. Neki od projekata su MIMO i Beat Manifest, ViBRa BoX.

Posljednjih je godina surađivao na projektima kvalitetne glazbe, žanrova od fusiona (Con Fusion), future jazza (Kontrapunkt), ethno electro (LessThanAMinute), electro live (Tobogan), dnb (Generation81)...

U Tunelu nas očekuje nastup kojeg možemo opisati kao minimal techno solo na gitari.Tunel je domaćin i ”razgovornice” zakazane za četvrtak, 22.05. s početkom od 20h. Problematike glazbe općenito, domaća popularizacija.. samo su neka od pitanja na temu Glazba iz naše okoline.

Udruga ViBRa uz podršku Clubturea, Kulture Nove i Ministarstva kulture doskače premaloj prisutnosti domaće glazbe u eteru. Moglo bi se reći ViBRa okupira dio etera koji pripada domaćim glazbenicima.

Objavljeno 20.05.2014.

Vremeplov

Sva poanta je u glazbi i to je to. Nisam zabavljač ali zabavljam ljude. Kužite razliku?
Liam Gallagher (Oasis)