Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Jonathan objavljuje svoj debi album!

Video: Jonathan objavljuje svoj debi album!“Bliss”, debi album riječke grupe Jonathan, službeno će biti objavljen u ponedjeljak 19. 05. u 9:00 putem službene Bandcamp stranice benda.

Album će biti objavljen na Bandcamp stranici benda, a kroz mjesec dana i na vinilu. Na taj način je grupa izrazila podršku prodavaonicama glazbe u kojima će se moći kupiti ploča te učinila je putem legalnog downloada dostupnom u cijelom svijetu.

Ulaskom fenomenalne riječke petorke na scenu sredinom prošle godine krenuo je rijetko viđen hype, prvo na lokalnoj razini, a onda polako i u ostatku države. Nastupni EP “Jonathan” u prvi plan je gurnuo “Maggie”, mada otpjevanu na engleskom (kao i ostatak materijala), sigurno jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja posljednjih 5-6 godina.

Iskustvo koje su članovi Jonathana upijali svirajući po poznatim riječkim bendovima, ali i evidentna naslušanost i individualne autorske kvalitete rezultirali su s četiri pjesme koje se mirne duše mogu staviti u repertoar bendova poput Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes.

Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.

Pokrenuti val donio im je u veljači nakrcan Mali pogon Tvornice kulture u kojoj su na jednom od najboljih klupskih koncerata godine predstavili pjesme koje 19.05. objavljuju na albumu “Bliss”.

BLISS
“Bliss” ima ukupno 12 pjesama i od otvarajuće, rastuće “Umbrellas In The Sun” preko punokrvnih, rasplesanih rock bombi “Communicate”, “Maggie”, “Sweat (3am), “School”, “Mama I’m Ready”, “XYZ” i nježne, slojevite “Pictures” do umirujuće, završne “Wicked Games” nema lošu sekundu. Štoviše, Jonathan u 50tak minuta svog impresivnog debija djeluju kao bend koji puca iz svih oružja na vrhuncu kreativne moći. Fantastično odsviran, otpjevan i produciran ovaj album se mirne duše može u potpunosti zavrtiti na većini radija u regiji i šire, a to je danas tako rijetka pojava. Stopama magične “Maggie” krenuo je i novi singl, “Communicate!”, furiozno, 4 i pol minutno zakucavanje koje je u prvih par dana ekspresno postalo powerplay brojnih radio stanica u državi.

Osim što zvuče kao rock bend njih petorica i izgledaju kao da su stvoreni za stage. Uistinu, već se dugo na sceni nije pojavila grupa koja zvukom i pojavom ruši sve pred sobom kao Jonathan.

Album je sniman tijekom 2013. godine u studiju G.I.S. pod producentskom palicom Mateja Zeca koji je bio zadužen i za mastering albuma. Bend je sve pjesme snimio uživo, a za miks je odgovoran Daniel Garcia iz grupe Pasi. Gostiju je ukupno troje: Ivan Kovačić Kova (synth, sax, glockenspiel) na pjesmama “Hands”, “Communicate!”, “Paperman” i “Wicked Games”, Vedran Križan (synth) na “Maggie” te Ivana Bartolović Resch (back vokal) u pjesmi “Wicked Games”.

Naslovnicu “Bliss”-a naslikala je Maja Vodanović, omot je dizajnirao Marko Butorac, a za fotografije benda zaslužna je Doris Fatur.

Jonathan će “Bliss” izvesti uživo na Gričevanju na platou Gradec u srijedu 28.05.

JONATHAN – “BLISS”
1. Umbrellas In The Sun
2. Communicate!
3. Maggie
4. Pictures
5. Hands
6. Paperman
7. Sweat (3am)
8. Mama I’m Ready
9. XYZ
10. School
11. Love
12. Wicked Games

Jonathan su:
Zoran Badurina – vokal
Darko Petković – gitara
Tomislav Radinović – gitara
Nikica Jurjević – bas
Branko Kovačić – bubnjevi


Objavljeno 19.05.2014.

Vremeplov

Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje.
Ray Charles