Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Mandrili - ”Ostajem”

Video: Mandrili - ”Ostajem”Nakon što su u glazbena bespuća uplovili svojim ’Brodom’, pjesmom ’Ostajem’ Mandrili u eter donose prepoznatljiv, nenadmašan riječki zvuk.

Veliki fan glazbe i nekadašnji pjevač Laufera, danas vrhunski glumac Alen Liverić, nije skrivao svoje oduševljenje njihovom novom pjesmom. Na pitanje kako mu se sviđa ova glazbena kreacija, Liverić je izjavio: ”Pjesma ulazi u krvotok i prezentira ono najbolje iz Rijeke. Brko je fenomenalan i pjeva odlično, a bend u spotu izgleda kao milijun dolara. I recite mu da ne brije te brkove!”

Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Robert Jovanović (bas), inače i autori pjesme, dodaju kako ’Ostajem’ dotiče temu ljubavi na širokom spektru - od iskrivljene među odraslima pa do one najiskrenije, između roditelja i djeteta.

Ćoza, poznat i kao Brko, prisjetio se svojih početaka te u jednom djelu pjesme demonstrira svoje rap vještine dok uigrani svirački trio dinamikom dovodi pjesmu do crescenda. Jedno je sigurno - ovako zvuče jedino Mandrili.

Mandrili su se tijekom godina glazbenog stvaralaštva udomaćili u eteru mnogih radijskih postaja, a sa dosadašnja četiri studijska albuma, niz je dobro poznatih pjesama, među njima svakako i ’Ljubio, valjao’, ’Sve što nas čini takvima’, ’Tibet’, ’Glad’. Na pitanje o razlogu povratka na scenu nakon toliko godina, 2022.

Mandrili su rekli: ”Odgovor je stvarno jednostavan - ne možemo bez muzike. Što sam stariji, brže me i jače strese emocija koju odašilju. Mislio sam da će biti drugačije kad prođe ona bazna zaluđenost, ali nije. Još je gore. To jest, bolje.”Uz glazbu i tekst, Mandrili potpisuju i aranžman, a produkcijski dio prepustili su dugogodišnjem suradniku i kolegi iz studija G.I.S., Mateju Zecu. Režiju, snimanje i montažu pratećeg videa potpisuje Dinko Čvorić - Doringo.

Objavljeno 01.04.2024.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com