Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Najava prvog izvođača na Harteri

Video: Najava prvog izvođača na HarteriDvanaesta po redu Hartera, koja za ovo izdanje posuđuje prostor bivše tvornice Torpedo u Rijeci, objavljuje prvo ime dobro nam znanog regionalnog izvođača, a riječ je o grupi S.A.R.S koja će nas u čast svog desetogodišnjeg stvaranja, počastiti slavljeničkim nastupom i to 16.09.2016. na festivalskom rock danu.

Prije ravno 10 godina, Dragan Kovačević-Žabac i Aleksandar Luković-Lukac su osnovali grupu krajnje neuobičajenog naziva, Sveže amputirana ruka Satrijanija, S.A.R.S. Vrlo brzo je izašao i megahit ’’Buđav lebac’’, koji je, preko tada relativno svježe platforme Youtube, došao u svaki kutak regije.

’’Buđav lebac’’ nije ostao one hit wonder jer su se već na prvom albumu (S.A.R.S. – 2009.) pojavile pjesme ’’Ratujemo ti i ja’’, ’’Debeli lad’’ i ’’Rakija’’, 2011. godine izlazi prvo album ’’Perspektiva’’, a krajem godine i istoimeni single, koji je vrlo brzo u potpunosti zasjenio uspjeh ’’Buđavog lepca’’, i do danas došao do 19 milijuna pogleda na Youtubeu.

2013. godine izlazi album ’’Kuća časti’’, s kojeg dolazi do sada najveći hit grupe S.A.R.S., prekrasna balada ’’Lutka’’, koja postavlja rekordnih 25 milijuna pogleda na Youtubeu.

Grupa S.A.R.S. uz redovno daljnje objavljivanje jednog albuma godišnje održava i tempo od stotinjak održanih koncerata godišnje, među kojima svakako treba izdvojiti rasprodane zagrebački Dom sportova, gdje je snimljen live album ’’Mir i ljubav’’, beogradsku Halu sportova i pulsku Arenu.Koncerti su davno izašli iz granica regije, pa nakon održanih koncerata po Skandinaviji, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Češkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji, u okviru slavljeničke turneje povodom (prvih) 10 godina karijere grupe, S.A.R.S. je u 5. mjesecu 2016. godine održala turneju po Australiji. Osim toga, u proljeće 2016. godine, je izašao i Poslednji album.

To je dovelo do raznih glasina kako grupa prestaje s radom, no istina je sasvim suprotna, grupa radi više nego ikad prije. Nakon što je postavila nove regionalne trendove u vidu promocije glazbenih kanala i društvenih mreža pa nuđenja albuma na besplatan download, tako sada odustaje od zastarjelog albumskog formata, koji se još uvijek svojim dizajnom i trajanjem naslanja na LP format.

Izvođač je do danas, uz šest studijskih i jedan live album, izdao i dvadeset spotova, od kojih je petnaest skupilo preko milijun pogleda na You tubeu.

Ostatak programa za oba dana festivala će se objavljivati u naredno vrijeme no svoj primjerak ulaznice već sada možete nabaviti po nevjerojatnoj cijeni od samo 30 kn po danu i to putem sustava Entrio kao i na svim njegovim prodajnim mjestima.

Ulaznicama će se podići cijena o čemu će javnost pravovremeno biti obavještena.

Objavljeno 20.07.2016.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)