Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Najava prvog izvođača na Harteri

Video: Najava prvog izvođača na HarteriDvanaesta po redu Hartera, koja za ovo izdanje posuđuje prostor bivše tvornice Torpedo u Rijeci, objavljuje prvo ime dobro nam znanog regionalnog izvođača, a riječ je o grupi S.A.R.S koja će nas u čast svog desetogodišnjeg stvaranja, počastiti slavljeničkim nastupom i to 16.09.2016. na festivalskom rock danu.

Prije ravno 10 godina, Dragan Kovačević-Žabac i Aleksandar Luković-Lukac su osnovali grupu krajnje neuobičajenog naziva, Sveže amputirana ruka Satrijanija, S.A.R.S. Vrlo brzo je izašao i megahit ’’Buđav lebac’’, koji je, preko tada relativno svježe platforme Youtube, došao u svaki kutak regije.

’’Buđav lebac’’ nije ostao one hit wonder jer su se već na prvom albumu (S.A.R.S. – 2009.) pojavile pjesme ’’Ratujemo ti i ja’’, ’’Debeli lad’’ i ’’Rakija’’, 2011. godine izlazi prvo album ’’Perspektiva’’, a krajem godine i istoimeni single, koji je vrlo brzo u potpunosti zasjenio uspjeh ’’Buđavog lepca’’, i do danas došao do 19 milijuna pogleda na Youtubeu.

2013. godine izlazi album ’’Kuća časti’’, s kojeg dolazi do sada najveći hit grupe S.A.R.S., prekrasna balada ’’Lutka’’, koja postavlja rekordnih 25 milijuna pogleda na Youtubeu.

Grupa S.A.R.S. uz redovno daljnje objavljivanje jednog albuma godišnje održava i tempo od stotinjak održanih koncerata godišnje, među kojima svakako treba izdvojiti rasprodane zagrebački Dom sportova, gdje je snimljen live album ’’Mir i ljubav’’, beogradsku Halu sportova i pulsku Arenu.Koncerti su davno izašli iz granica regije, pa nakon održanih koncerata po Skandinaviji, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Češkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji, u okviru slavljeničke turneje povodom (prvih) 10 godina karijere grupe, S.A.R.S. je u 5. mjesecu 2016. godine održala turneju po Australiji. Osim toga, u proljeće 2016. godine, je izašao i Poslednji album.

To je dovelo do raznih glasina kako grupa prestaje s radom, no istina je sasvim suprotna, grupa radi više nego ikad prije. Nakon što je postavila nove regionalne trendove u vidu promocije glazbenih kanala i društvenih mreža pa nuđenja albuma na besplatan download, tako sada odustaje od zastarjelog albumskog formata, koji se još uvijek svojim dizajnom i trajanjem naslanja na LP format.

Izvođač je do danas, uz šest studijskih i jedan live album, izdao i dvadeset spotova, od kojih je petnaest skupilo preko milijun pogleda na You tubeu.

Ostatak programa za oba dana festivala će se objavljivati u naredno vrijeme no svoj primjerak ulaznice već sada možete nabaviti po nevjerojatnoj cijeni od samo 30 kn po danu i to putem sustava Entrio kao i na svim njegovim prodajnim mjestima.

Ulaznicama će se podići cijena o čemu će javnost pravovremeno biti obavještena.

Objavljeno 20.07.2016.

Vremeplov

Samo moram znati da sam dao sve najbolje od sebe i da sam bio iskren sam sa sobom.
Lenny Kravitz