Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Putokazi - ’’Gost’’

Video: Putokazi - ’’Gost’’Dišu li vaši strahovi? Njiše li se vaše klatno? Ima li ova igra značenja?

Život je malen ili velik, ovisno od kuda je promatran. Kada za trenutak utonemo u san i svakodnevna priroda postaje kozmička čarolija do granica vidljivog nam svemira. Priroda se pobrinula da život iznova nastaje, od mikrokozmosa livade do svemirskih maglica vidljivih orbitalnim teleskopom. Osjećaji, tjelesnost, požuda i smiraj dvije duše, ne neophodno ovozemaljske, zatvaraju krug života u svoj kompleksnosti koja se u konačnici opet svodi na jednostavna pravila našeg svemira.

Imate li hrabrosti voljeti?


Video uradak skladbe ”Gost”, četvrti u nizu s aktualnog albuma ”Porculan” izradio je Kreativni odjel iz Rijeke. Ovo neobično video oblikovanje potpisuje Davor Pasarić, a montažu Jusuf Šehović.

”Naša je želja bila vizualizirati niz osjećaja, maštanja i snova, dio u prenesenom značenju, koji govore o ljudskim potrebama i ljudskom egu. Želimo reći kako se čovjek lakše može odreći vlastite važnosti kada ga niz događaja koje ne može kontrolirati povuče iz njegove uske svakodnevice u širi kontekst prirode, našeg planeta, Sunčevog sustava i na kraju krajeva cijelog svemira kakvog do sada poznajemo zahvaljujući dosezima čovjeka, poput orbitalnog teleskopa Hubble koji se vidi u par kadrova spota. Željeli smo podsjetiti gledatelje koliko smo maleni, ali opet dovoljno znatiželjni da kroz istraživanje od mikro do makro razine činimo sve kako bismo bolje shvatili svemir i nas same.

Ovaj spot smo željeli izvesti kao eksperiment u tzv. net-art domeni. Riječ je o ispreplitanju umjetnosti, moderne tehnologije i novih resursa 21. stoljeća koji omogućuju nove načine stvaranja kreativnih sadržaja. Net-art je, po definiciji, umjetnost nastala na Internetu za Internet. No, mi smatramo da je to prestroga definicija - u našem slučaju inspiracija dolazi iz svakodnevnog života, same kreacije se stvaraju na mreži putem raznih naprednih on-line alata ili se pronalaze već gotovi prikladni ”gradivi elementi” koji su lako podložni modificiranju ili mutiranju u neku iduću net-art iteraciju. Ono što je bitno kod net-arta je da se takav konkretizirani kreativni uradak kroz novu priču i značenje vraća na mrežu - time zatvarajući krug,” kaže Pasarić.”Porculan”, koncertnu promociju i ”Vremensku kapsulu br. 30”, glazbenu retrospektivu Putokaza 1984.-2014. , pogledajte i poslušajte u Puli, 17. studenog 2014. u Istarskom narodnom kazalištu te u Zagrebu, 28. prosinca 2014., u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Objavljeno 31.10.2014.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young