Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Putokazi predstavljaju „Raskružje, mjuzikl mijena“

Video: Putokazi predstavljaju „Raskružje, mjuzikl mijena“Ulaskom u 33. godinu Putokazi s ponosom predstavljaju „Raskružje, mjuzikl mijena“, svoje dosad najopsežnije glazbeno-scensko djelo koje u sebi objedinjuje formu mjuzikla i dramske predstave.

Libreto Irene Ćepulić Križ spaja grčku i slavensku mitologiju u simfoniju prepoznatljivog zvuka Filipa Franka, orkestratora i glazbenog producenta, ali na dosad i za Putokaze neviđen način kao izazov na pragu novog buđenja svijeta oko nas. Svijeta koji je odlučio pronaći se u korijenima, probuditi se i iznijeti na površinu.

Mjuzikl je nastao od 30 songova iz dosadašnjih glazbenih projekata Putokaza, autora Elvisa Stanića, Duška Rapoteca, Mirande Đaković i Iztoka Turka. Autorski tim Mjuzikla čine Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni i Martino Šesnić, Saša Ostojić. Sudjeluje 40 solista i izvođača iz različitih pjevačkih generacija Putokaza.U „Raskružju, mjuziklu mijena“, isprepliću se slavenski mit o Jarilu i Morani te grčki mit o Perzefoni. Suprotstavljajući ove dvije srodne mitološke priče o nastanku proljeća, „Raskružje, mjuzikl mijena“ ispituje što bi se dogodilo da je Perzefona zbog svoje znatiželje otišla u Had. Bi li bol i tuga majke Demetre bila manja ili veća s obzirom da nije oteta kao u originalnom mitu, nego ju je kćer ovim činom ”izdala” i napustila.

Ljubav se u Hadu osuđuje, a kako je pak u priči mjuzikla? Zemlja je racionalna, brine o plodovima. S druge strane, Had je hladan, nema emocije, podsvjesno u sebi potiče na razmišljanje o strastima. U oba slučaja, čini se, ljubav je osuđena na propast. Glavni likovi Morana/Perzefona, Jarilo, Janja, Gospodin Lijep i Mlad, Demetra i Perun, vile Rusalke i Polunoćnice nastoje sačuvati ljubav, mir, poštovanje, sreću, istine i zajedništva. Zapravo putuju raskružjem, životnim rotorom, u kojeg ulaze i iz njega izlaze, u vječnim mijenama, tražeći se, istražujući, rastući. Baš kao i Putokazi, uvijek i iznova.

„Raskružje, mjuzikl mijena“ prati najavni video song ’Sva moja lica’ redatelja Tomislava Ćurkovića, kojeg su u neobičnom, sasvim novom konceptu, snimali pjevači sami, mobilnim kamerama u radnom procesu iznutra.

Ulaznice su u pretprodaji od 5. ožujka na blagajni HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Objavljeno 11.03.2016.

Vremeplov

Ako i postoji cenzura jednostavno je zaobiđemo.
Adam Jones (Tool)