Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Putokazi - ”TanTanatos”

Video: Putokazi - ”TanTanatos”Legendarni riječki ”Putokazi” glazbenoj javnosti predstavljaju svoj novi, 14. album ”Meandri”. (Foto: I:Tomić)

Ova jedinstvena glazbena pojava na sceni punih trideset i šest godina postojanja, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono što se danas rijetko nailazi - predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

”Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do Smrti. Skladbe u Meandrima Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput Smrti, koja je uvijek na koncu novog početka. Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.”, kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u ”Meandrima” prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.

Na svoj 36. rođendan, 22.2.2020., u HKD-u na Sušaku, s početkom u 20.20h, Putokazi su predstavili svoj novi album ”Meandri” kao i najavni audio i video singl ”TanTanatos”.Autorica pjesama i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković.

Zoran Majstorović i Iztok Turk potpisuju instrumentalne aranžmane te glazbenu produkciju albuma.

Likovno oblikovanje omota važna je dimenzija kreativnog stvaranja Putokaza, prateći osnovnu ideju glazbenog izričaja, autor Saša Ostojić, jednostavno simbolizira dostojanstvenu mijenu u našim životima, ne postoje ni početak ni kraj. Postoje samo Meandri kao životni zavoji kojima protječemo

Objavljeno 16.03.2020.

Vremeplov

Umjetnik može utjecati na živote drugih. Može se potruditi i sam istražiti neke stvari i podijeliti ono što je saznao s drugima. Može jednostavno biti primjer drugima, a smatram da je to i najbolji način…
Moby