Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Veliko otvaranje riječkog Pogona kulture!

Video: Veliko otvaranje riječkog Pogona kulture!Urban & 4 bit će prvi izvođači koji će nastupiti u novootvorenom riječkom Pogonu kulture (bivšoj dvorani Stereo) u petak 2. i subotu 3. listopada.

Dnevne ulaznice su prodaji kreću po cijeni od 80 kn. Ukoliko ih ostane, na dane koncerata, koštati će 95 kn. Broj ulaznica bit će ograničen na 500 po danu.

Pogon kulture, nastao u prostoru bivše dvorane Stereo, jednog od najboljih koncertnih i klupskih prostora u cijeloj regiji, započinje svoj novi radni vijek nastupima Damira Urbana i njegove Četvorke. Bit će to njihovi prvi koncerti na domaćem terenu od objave hvaljenog albuma “Mamut” i rasprodanog Doma sportova iz veljače ove godine.

Kako i priliči premijernom predstavljanju svaki dan će imati posebno pripremljenu set listu tako da se može reći da će Urban odsvirati dva različita koncerta u Pogonu kulture.Bez sumnje jedan od naših najvažnijih glazbenika, autora i protagonista na pozornicu novog kluba donijet će najbolje iz gotovo tri desetljeća duge i bogate karijere započete još davne 1984. u Rijeci.

Urbanov rad kronološki djelimo na pjesme stvorene u Lauferima (1986. – 1996.) i na one s Četvorkom s kojom je u sretnoj vezi od 1996. do danas. Prepoznatljivo ime stekao je već nakon prvog Laufer albuma, ponajviše zahvaljujući megahitovima “Budi moja voda”, “Svijet za nas” i “Lopov Jack”, nakon kojih je bend isporučio sjajne “Pustinje” s kojih je zasjao “Hej tata”.

Rasformiranjem Laufera, po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rock bendova ikad, Urban je prvo s En Faceom otpjevao “S dlana Boga pala si”, a nakon toga objavio “Otrovnu kišu”.

Singlovi s tog albuma - “Astronaut”, “Nebo”, “Robot” – predstavljali su uspješno izveden zaokret u zvuku koji je do perfekcije doveo mitskim izdanjem “Žena dijete”, možda i najboljim domaćim albumom posljednjih 20-tak godina. “Black Tattoo”, “Odlučio sam da te volim”, “Mala truba”, “Samo”, “Ruke” obogatili su repertoar koji je nakon svega desetljeća aktivnog izdavanja imao impresivan popis songova.

Album “Retro” iz 2004. donio je, nakon šestogodišnje diskografske pauze, veliki hit “Mjesto za mene”, nakon kojeg je 2009. usljedilo izdanje “Hello”, 2012. nagrađeni EP “Kundera” (prvo izdanje za Aquarius Records) te iznimno hvaljeni “Mamut “ koji je ušao u sam vrh svega što su Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman dosad napravili.

Objavljeno 02.10.2015.

Vremeplov

Ne možeš se odreći nečega u što stvarno vjeruješ zbog financijskih razloga. Ako umreš pokraj ceste - neka bude, ali da znaš da si se trudio. Deset minuta na glazbenoj sceni jednako je stotini godina izvan nje.
Robert Plant (Led Zeppelin)