Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video:5. DORF u Rijeci

Video:5. DORF u RijeciDORF 2012 stiže peti put u Rijeku. Ove nam godine, od 15. do 18.03.2012., u Art-kino donosi desetak ponajboljih glazbenih dokumentaraca, rock izložbu nakita i fotografija, ali i jedinstvenu zabavu nakon svečanog otvorenja uz dj trojac kojeg čine članovi žirija.

U četvrtak, 15.03.2012. u 20:00 održano je otvorenje izložbe ’Ororok’ mlade makedonske umjetnice Marije Miloševske u atriju Art-kina Croatia. ’Ororok’ je neobičan spoj različitih komada nakita inspiriranih yu-rock pjesmama s pripadajućim fotografijama autora otisnutih na platnu.

U 21:00 filmski dio programa u Art-kinu započinje izvrsnim islandskim filmom ’Backyard ’ koji prati prijelaz s malog DIY koncerta u jedan od najuzbudljivijih glazbenih događanja u Reykjaviku 2009. godine. Film okuplja zanimljive recentne bendove islandske underground scene poput Múm, Hjaltalín preko FM Belfast, Retro Stefson pa do Sin Fang Bous, Borko i Reykjavík.

16.03.2012. u 20:00 prikazuje se film ’Search and Destroy’, priča o trećem albumu legendarnih Iggy & The Stooges. U petak u Art-kino stiže i ekipa programa BBC Arena koji nam donose film ’Brian Eno: Another Green World’. Gošća Festivala je i redateljica filma - Nicola Roberts.

Kako je ovogodišnji Festival posebno obilježen temom vinila, u subotu u 18:00 prikazuje se film ’Vinil: priče iz bečkog podzemlja’. Pred nama je uzbudljiva vožnja kroz prekrasni Beč, u društvu nekih od najvažnijih aktera underground scene – techno, eksperimentalna elektronika, thrash punk...
Istog dana u 21:00 prikazuje se film ’Paul Kalkbrenner: uživo 2010’. Ovaj je film klasičan live on-the-road doks s nedavne europske turneje koju je vidjelo preko 100.000 ljudi, snimljen uz istu ekipu. Poslastica za sve ljubitelje njegovog techno zvuka i sjajan uvod za sve one koji još nisu imali priliku provjeriti o kome se radi.

Posljednji dan festivala započinje filmom ’El Medico: priča o cubatonu’ koji nastoji odgovoriti na pitanje može li kapitalistički producent napraviti posao s liječnikom iz Kube, bitno drukčijih pogleda na industriju i zabavu?

Koje su filmove izdvojili i nagradili članovi žirija u sastavu Ante Perković, Veljko Popović i Gjorgji Janevski, prošlogodišnji pobjednik DORF-a, saznat ćemo u nedjelju nakon projekcije nekolicine videospotova američkog redatelja igranih i dokumentarnih filmova Lancea Bangsa. Bangs je radio s bendovima poput Sonic Youth, Nirvana, Arcade Fire, Yeah Yeah Yeahs…

Nakon proglašenja pobjednika, stiže izvrstan švedski igrani film izvan konkurencije – ’Zvuk buke’. Šest bubnjara okuplja jedna razočarana studentica glazbe i kompozitorica u (anarhističkoj) namjeri pravljenja četiri koncerta koristeći grad kao instrument. To se neće svidjeti jednom policajcu, inspektoru rođenom u obitelji glazbenika, ali koji ne voli baš glazbu…

Backyard


Raspored projekcija DORF u Art-kinu Croatia:
četvrtak, 15. ožujka
21h Backyard (režija: Árni Sveinsson; Island, 2010., 74’) svečano otvorenje

petak, 16. ožujka
18h U potrazi za zvukom (In Search of Sound - excursions from the global underground, režija: Brian Parsons; SAD, 2010., 102’)
20h Search and Destroy (Search and Destroy: Iggy & The Stooges’ Raw Power, režija: Morgan Neville; SAD, 2010., 45’)
21h Brian Eno – Another green world (režija: Nicola Roberts; Velika Britanija, 2010., 60’)

subota, 17. ožujka
18h Vinil - priče iz bečkog podzemlja (Vinyl – Tales from Vienna underground, režija: Andrew Standen-Raz; Austrija/Velika Britanija, 2011., 79’)
20h Što je meni Balkan – Kino Europa (režija: Ines Pletikos; Hrvatska, 2011., 60’)
21h Paul Kalkbrenner: uživo 2010. (Paul Kalkbrenner 2010 – A Live Documetary, režija: Max Penzer; Njemačka, 2010., 58’)

nedjelja, 18. ožujka
18h El Medico: priča o Cubatonu (El Medico – the cubaton story, režija: Daniel Fridell; Kuba/Švedska, 2011., 85’)
20h Secondhand Sureshots (režija: Mark McNeill; SAD, 2010., 30’)
Lance Bangs: videospodovi (20’)
21h Zvuk buke (Sound of noise, režija: Ola Simonsson, Johannes Stjärne; Švedska/Franscuska, 2010., 102’)

Objavljeno 16.03.2012.

Vremeplov

U Hrvatskoj je daleko bolji standard nego u Bosni, socijalna država tu kol’ko tol’ko funkcionira, ali ljudi su isfrustrirani jer su do sada trebali brojati eure a broje - dlake.
Edo Maajka, intervju za RiRock.com