Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video:5. DORF u Rijeci

Video:5. DORF u RijeciDORF 2012 stiže peti put u Rijeku. Ove nam godine, od 15. do 18.03.2012., u Art-kino donosi desetak ponajboljih glazbenih dokumentaraca, rock izložbu nakita i fotografija, ali i jedinstvenu zabavu nakon svečanog otvorenja uz dj trojac kojeg čine članovi žirija.

U četvrtak, 15.03.2012. u 20:00 održano je otvorenje izložbe ’Ororok’ mlade makedonske umjetnice Marije Miloševske u atriju Art-kina Croatia. ’Ororok’ je neobičan spoj različitih komada nakita inspiriranih yu-rock pjesmama s pripadajućim fotografijama autora otisnutih na platnu.

U 21:00 filmski dio programa u Art-kinu započinje izvrsnim islandskim filmom ’Backyard ’ koji prati prijelaz s malog DIY koncerta u jedan od najuzbudljivijih glazbenih događanja u Reykjaviku 2009. godine. Film okuplja zanimljive recentne bendove islandske underground scene poput Múm, Hjaltalín preko FM Belfast, Retro Stefson pa do Sin Fang Bous, Borko i Reykjavík.

16.03.2012. u 20:00 prikazuje se film ’Search and Destroy’, priča o trećem albumu legendarnih Iggy & The Stooges. U petak u Art-kino stiže i ekipa programa BBC Arena koji nam donose film ’Brian Eno: Another Green World’. Gošća Festivala je i redateljica filma - Nicola Roberts.

Kako je ovogodišnji Festival posebno obilježen temom vinila, u subotu u 18:00 prikazuje se film ’Vinil: priče iz bečkog podzemlja’. Pred nama je uzbudljiva vožnja kroz prekrasni Beč, u društvu nekih od najvažnijih aktera underground scene – techno, eksperimentalna elektronika, thrash punk...
Istog dana u 21:00 prikazuje se film ’Paul Kalkbrenner: uživo 2010’. Ovaj je film klasičan live on-the-road doks s nedavne europske turneje koju je vidjelo preko 100.000 ljudi, snimljen uz istu ekipu. Poslastica za sve ljubitelje njegovog techno zvuka i sjajan uvod za sve one koji još nisu imali priliku provjeriti o kome se radi.

Posljednji dan festivala započinje filmom ’El Medico: priča o cubatonu’ koji nastoji odgovoriti na pitanje može li kapitalistički producent napraviti posao s liječnikom iz Kube, bitno drukčijih pogleda na industriju i zabavu?

Koje su filmove izdvojili i nagradili članovi žirija u sastavu Ante Perković, Veljko Popović i Gjorgji Janevski, prošlogodišnji pobjednik DORF-a, saznat ćemo u nedjelju nakon projekcije nekolicine videospotova američkog redatelja igranih i dokumentarnih filmova Lancea Bangsa. Bangs je radio s bendovima poput Sonic Youth, Nirvana, Arcade Fire, Yeah Yeah Yeahs…

Nakon proglašenja pobjednika, stiže izvrstan švedski igrani film izvan konkurencije – ’Zvuk buke’. Šest bubnjara okuplja jedna razočarana studentica glazbe i kompozitorica u (anarhističkoj) namjeri pravljenja četiri koncerta koristeći grad kao instrument. To se neće svidjeti jednom policajcu, inspektoru rođenom u obitelji glazbenika, ali koji ne voli baš glazbu…

Backyard


Raspored projekcija DORF u Art-kinu Croatia:
četvrtak, 15. ožujka
21h Backyard (režija: Árni Sveinsson; Island, 2010., 74’) svečano otvorenje

petak, 16. ožujka
18h U potrazi za zvukom (In Search of Sound - excursions from the global underground, režija: Brian Parsons; SAD, 2010., 102’)
20h Search and Destroy (Search and Destroy: Iggy & The Stooges’ Raw Power, režija: Morgan Neville; SAD, 2010., 45’)
21h Brian Eno – Another green world (režija: Nicola Roberts; Velika Britanija, 2010., 60’)

subota, 17. ožujka
18h Vinil - priče iz bečkog podzemlja (Vinyl – Tales from Vienna underground, režija: Andrew Standen-Raz; Austrija/Velika Britanija, 2011., 79’)
20h Što je meni Balkan – Kino Europa (režija: Ines Pletikos; Hrvatska, 2011., 60’)
21h Paul Kalkbrenner: uživo 2010. (Paul Kalkbrenner 2010 – A Live Documetary, režija: Max Penzer; Njemačka, 2010., 58’)

nedjelja, 18. ožujka
18h El Medico: priča o Cubatonu (El Medico – the cubaton story, režija: Daniel Fridell; Kuba/Švedska, 2011., 85’)
20h Secondhand Sureshots (režija: Mark McNeill; SAD, 2010., 30’)
Lance Bangs: videospodovi (20’)
21h Zvuk buke (Sound of noise, režija: Ola Simonsson, Johannes Stjärne; Švedska/Franscuska, 2010., 102’)

Objavljeno 16.03.2012.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com