Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video:Drekka i The Magic Bum u Palachu

Video:Drekka i The Magic Bum u PalachuDistune vam predstavlja Drekka (USA) & The Magic Bum (Rijeka) experimental cinematic / industrial noise /drone/ ambient u Palachu 30.10.2014. s početkom u 21:00.

Iza imena Drekka se krije Michael Anderson, glazbenik koji od 1996. stvara jedinstveni audiovizualni doživljaj.Njegovi snažni nastupi podsjećaju na zvukove kinematografskih traka kao svojevrsna glazbena pratnja nedovršenih filmova.

Glazba za sve one koji uživaju praznine popunjavati pratećim slikama.A domaća podrška je ujedno i prvi nastup glazbenika znakovitog imena, The Magic Bum.za sebe kaže da pokušava slušati što više glazbe i užicati elemente i zvukove od raznih naizgled nepovezanih bendova i diskografskih kuća - od drone-a i sludge-a preko minimalizma krauta do maksimalnih elektronskih žanrova.

DREKKA (USA)
”Kao Drekka počeo sam nastupati 1996. a muzikom se bavim od 1986.
Drekka je svojevrsni nastup snažnih, eksperimentalnih kinematografskih zvučnih traka koje kao glazbena pratnja nedovršenim filmovima, jedinstvenima oku pojedinaca, stilski-empatično podsjećaju na glazbu iz kasnijih filmova kultnog ruskog redatelja Andreja Tarkovskog ili na apstraktne izvedbe Coil, Nurse With Wound, The Hafler Trio ili Cindytalk.

Drekkin zvuk je istodobno tih, ambijentalan, eteričan i industrijalan, povremeno proturječan i prijeteći, no češće komunikativan i suodnošljiv.

Glazba za sve one koji uživaju praznine popunjavati pratećim slikama.”
-Michael Anderson, listopad 2011.

Novi album”Ekki gera fikniefnum” što bi u prijevodu s islandskog značilo ”Ne drogama” izdan je za DAIS records u limitiranoj naknadi od 300 primjeraka.
Album je snimljen u Ghentu i Reykjaviku uz gostovanje Annelies Monsere, Thorir Georga, and Shane Butlera ( Quilt).
Za ljubitelje Nurse With Wound, Cindytalk, lovesliescrushing, Svarte Greiner and Coil.THE MAGIC BUM (Rijeka) - drone/ noise/ soundscape/ ambient
Magični klošar ne može naći dom niti u jednom glazbenom žanru.
Kada ne klošari na Venice Beach nivou u hit videoigri iz 1999., Tony Hawk’s Pro Skater 2, pokušava slušati što više glazbe i užicati elemente i zvukove od raznih naizgled nepovezanih bendova i diskografskih kuća - od drone-a i sludge-a preko minimalizma krauta do maksimalnih elektronskih žanrova, od Warp Records i Werkdiscs do Profound Lore-a i Neurota pa natrag od Sunn O))) do Aphex Twin-a, stvarno je neodlučan, ali opet zvukovno poseban, misteriozni kolektiv probisvijeta zvan The Magic Bum.

Cijena ulaznice: 25/35kn
Pretprodaja ulaznica: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a), sustav Entrio.hr

Objavljeno 27.10.2014.

Vremeplov

Ne stvaram pirotehničke efekte. Sviram o frustracijama, strpljenju, bijesu... Glazba je ”produžetak” moje duše.
Dick Dale