Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Wovenhand i The Black Room u Pogonu

Wovenhand i The Black Room u PogonuSve je spremno za posljednji klupski koncert u riječkom Pogonu kulture...

Naime, ovaj petak (19.5.) vraća se kultni Wovenhand, dok koncertno otvaranje pripada madim i perspektivnim dečkima iz The Black Room-a.

Wovenhand slovi za jedne od onihkoje budi interes ka umjetnosti, pa samim time i glazbi koja navještabuduća zbivanja; ni posljednji album Star Treatment (Sargent House, 2016.) nije posvećen kulturi opsesije onoga što je već poznato.

Više je to pametno usmjerena preporuka konceptu obožavanju nebeskih tijela, odnosno ljudske trajne opsesije misteriji noćnog zvjezdanog neba.I dalje je baziran na neofolku, koji se građen iz elemenata countryia i bluesa, americane i gospela ovaj put više okreće prema heavy rocku sa primjesama gotha pa čak i punka.

David Eugen Edwardsmastermind Wovenhanda ga promišlja na slijedeći način: ‘’Konceptualno, album je eteričan. Slojevit, kao i uvijek. Obratio sam najveću pozornost na zvijezde kako na nebu tako i u literaturi; to je tema koja se provlači kroz cijeli album.’’

Iz godine u godinu Edwards sve više izražava svoje interese i stavove kroz religiju, koja je neosporna garancija za jedinstvenost i stilistiku koju pruža Wovenhand.

Njegova osobna šamanska transformacija počinje 2001. godine,a ova glazbena odiseja u Rijeci se prvi put ukazala pred dvije godine u sklopu Impulse festivala.Sada je ponovno ta prilika. Nemojte je nikako propustiti. Odvest će vas preko granica osobne spoznaje, na jednokratno putovanje u svijet mistike, transcedencije i izvantjelesnosti , koje je mnogima u ovom ubrzanom društvu obilja, stresa i dosade neizmjerno potrebno.

Satnica:
20h vrata
21.15h The Black Room
22.15h Wovenhand

Ulaznice po cijeni od 110,00kn dostupne u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, dok će cijena na ulazu iznositi 130,00kn.

Zajedničku organizaciju koncerta potpisuju Distune promotion i Žedno uho.
Objavljeno 18.05.2017.

Vremeplov

Dok ne odeš tamo gdje te niko ne zna, gdje ih boli kurac ko si i odakle si, gdje jedva skrpiš putne troškove, džabe ti je i My Space i MTV, nema te care, nema. Sviraj pred ogledalom i viči O-je!
Damir Avdić