Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

15. Petkotina

15. PetkotinaU petak 10.09.2010. Buzet je po petnaesti put bio domaćin jednog od najdugovječnijih istarskih, ali i hrvatskih festivala alternativne glazbe. U jubilarnoj godini održavanja organizatori su publici odlučili pokloniti nastupe tri legendarna benda Partibrejkers, Psihomodo Pop i Let 3, a line up su upotpunili Kawasaki 3p, Pasi, Gabba Gabba (Ramones Tribute) i The Rock Flock. Festival se kao i prošlih godina održao na nogometnom igralištu Most.

Festival je otvorio bend The Rock Flock koji sve češće bilježi nastupe po Istri pa su tako nakon Viva La Pole i ovdje ostavili dobar dojam. Najveće iznanađenje bio je vrlo dobar nastup Ramones tribute benda. Imitatori su na trenutak mnoge prevarili, a oni koji ih nisu vidjeli mogli su pomisliti kako iz zvučnika izlazi snimka nekog live nastupa ovog kultnog benda.

Uslijedili su Pasi i Kawasaki 3p. Uvijek društvano angažirani Pasi odsvirali su još jedan odličan koncert i opet su u vrlo dobroj formi, a obećali su i snimanje novog albuma za koji se nadamo da će svjetlo dana ugledati i prije 2012. Godine kako su najavili. Kawasaki je ponovo odradio nastup koji je uključivao već svima dobro poznate pjesme i koreografiju.

Nakon njih red je polako došao i na headlinere ovogodišnje Petkotine, a prvi su pred pubilku izašli Partibrejkersi koji su kultni status stekli pjesmama ’’Kreni prema meni’’ i ’’Hipnotisana gomila’’, a i ovaj nastup je još jednom dokazao da su to jedine pjesme koje svi znaju.

Psihomodo Pop je pak svakom pjesmom tjerao mnogobrojnu publiku da zapjeva zajedno s Gobcem, a pjesme ’’Frida’’, ’’Natrag u garažu’’,’’Osjećam se haj’’, itd. ostat će vječiti hitovi hrvatske rock glazbe. Nastup ova dva benda još je više dobio na vrijednosti jer ih ove godine nismo imali prilike čuti na niti jednom ljetnom festivalu, za razliku od ostalih bendova.

Posljedni bend koji je nastupio bio je Let 3 koji u svakom kutu hrvatske ima vjernu bazu fanova pa su se tako i na ovom festivalu našli pred oduševljenom publikom, a standardno odličan nastup nadopunili su pjesmom ’’Pokvarena žena’’ dok je, nažalost, izostao bis i pjesma ’’Nafta’’.

Nakon Leta 3 najizdržljivije nastavili su zabavljati DJ Rotten i DJ Garizla svojim drum’n’ bass setovima.

Miran MilićObjavljeno 15.09.2010.

Vremeplov

U Hrvatskoj je daleko bolji standard nego u Bosni, socijalna država tu kol’ko tol’ko funkcionira, ali ljudi su isfrustrirani jer su do sada trebali brojati eure a broje - dlake.
Edo Maajka, intervju za RiRock.com