Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

20 godina ”Parachutes”-a

20 godina ”Parachutes”-a10. srpnja, obilježena je 20. obljetnica albuma ”Parachutes”.

Debitantsko, multiplatinasto izdanje grupe Coldplay do danas je prodano u više od 13 milijuna kopija te je prikupio preko 2 milijarde streamova diljem svijeta.

”Parachutes” na jedno mjesto okuplja njihov prvi ogromni hit ”Yellow” - pjesmu koja je Coldplay lansirala do internacionalne publike, a ovdje su svoje mjesto našli i genijalni hitovi ”Shiver”, ”Trouble” i ”Don’t Panic”. Kako bi se obilježio okrugli rođendan, video spotovi za navedene singlove sada su dostupni u HD kvaliteti.

2001. godine, nakon izdavanja albuma ”Parachutes”, bend je nominiran za 5 BRIT nagrada, osvojivši nagrade za ’Najbolji britanski album’ i ’Najbolju britansku grupu’. Uz niz ostalih nagrada, Coldplay su tri puta puta osvojili nagrade za ’Najbolji britanski album’ te četiri puta za ’Najbolju britansku grupu’.

Magazin Rolling Stone ”Parachutes” je opisao kao ’uradak prave transcendencije’, Melody Maker ga je proglasio ’remek-djelom’, dok je NME svojevremeno izjavio: ’Nevjerojatno da je ovo debitantski album.’

Coldplay slušajte na svim digitalnim platformama, a izdanje ”Parachutes” nabavite i u Dancing Bear dućanima te putem web shopa.

Objavljeno 14.07.2020.

Vremeplov

Nisam imao tako uzbudljiv život. Ima puno stvari za koje bih volio da sam ih učinio, umjesto što sam samo sjedio i žalio se kako mi je dosadno u životu. Zato uglavnom volim izmišljati. Radije pričam priče o drugima... Više bih volio da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.
Kurt Cobain