Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dodjeljene MTV Video Play nagrade

Dodjeljene MTV Video Play nagradeU Zagrebu i Beogradu su održane druge po redu godišnje dodjele MTV Video Play nagrada kojima se odaje priznanje spotovima i izvođačima koji su u protekloj godini najviše puta bili emitirani na regionalnom MTV kanalu.

Animirani spot sastava Dubioza kolektiv za pjesmu „Kažu“ bio je emitiran više od 1000 puta na najpoznatijoj muzičkoj televiziji i osvojio je Diamond priznanje. „Grijeh“ Natali Dizdar, Gibonnijev „Hey Crow“ i „Igranka“ sastava Who See osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitiranja. Osam spotova je dostiglo Platinum tiražu od preko 400 emitiranja, a među njima su S.A.R.S. „Mir u svetu“, Vlada Divljan i Ljetno kino big band „Samo jednu ljubav imam“, Elemental „Po mojoj meri“ i „Neustrašivi“, Bajaga i Instruktori „Daljina, dim i prašina“, Frenkie „Dinamit“, SevdahBABY „Tako mi se sviđaš (Spiritus)“ i Van Gogh „Nešto vuče me dole“.

Čak 42 spota je nagrađeno Gold statusom za preko 200 emitiranja. S.A.R.S., Gibonni i Elemental, Lollobrigida i Frau Casio ovojili su po tri nagrade, dok su The Frajle i Vlada Divljan & Ljetno kino big band, Frenkie i Zlatko primili po dvije MTV Video Play nagrade.

Ukupno 53 videospota regionalnih izvođača u 2013. godini dostiglo je u zbroju preko 15.000 emitiranja na kanalima MTV Adria u regiji.

„MTV Video Play Awards naglašavaju MTV-jevu predanost u podržavanju regionalnih izvođača, pomaganju muzičarima koji se probijaju na sceni i njihovom predstavljanju publici širom regije i šire. Drugu godinu zaredom smo željeli izvođačima iskazati svoju zahvalnost zbog odlične suradnje koju pažljivo njegujemo i odamo im priznanje za njihov rad. Veliko mi je zadovoljstvo što ove godine uvodimo novu kategoriju za više od 1000 emitiranja spota, kao i zbog činjenice da je popis dobitnika tri puta duži nego lani,” izjavio je Talent and music manager MTV & Vh1 Nikola Jovanović.

Zagrebačka dodjela održala se danas u podne u Ožujsko pubu u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici uz prisustvo stotinjak predstavnika izvođača, medija i glazbenih djelatnika. MTV u suradnji s Ožujsko glazbenom točionicom organizirao je dodjelu na kojoj su prisutni bili mnogi izvođači iz Slovenije, Srbije i Hrvatske koji su preuzeli svoje zaslužene nagrade. Dodjelom je duhovito i dinamično dirigirao Ivan Šarić koji je, uz neizbježnu dozu humora, pretvorio manifestaciju u pravi mali MTV tulum. Na kraju manifestacije Filip Dizdar i Alan Dović akustično su odsvirali kraći koncert.

Objavljeno 03.04.2014.

Vremeplov

Internet je mač s dvije oštrice. S jedne strane pruža šansu da plasiraš svoju muziku ali oduzima šansu da zaradiš na svojoj muzici.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com