Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dodjeljene MTV Video Play nagrade

Dodjeljene MTV Video Play nagradeU Zagrebu i Beogradu su održane druge po redu godišnje dodjele MTV Video Play nagrada kojima se odaje priznanje spotovima i izvođačima koji su u protekloj godini najviše puta bili emitirani na regionalnom MTV kanalu.

Animirani spot sastava Dubioza kolektiv za pjesmu „Kažu“ bio je emitiran više od 1000 puta na najpoznatijoj muzičkoj televiziji i osvojio je Diamond priznanje. „Grijeh“ Natali Dizdar, Gibonnijev „Hey Crow“ i „Igranka“ sastava Who See osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitiranja. Osam spotova je dostiglo Platinum tiražu od preko 400 emitiranja, a među njima su S.A.R.S. „Mir u svetu“, Vlada Divljan i Ljetno kino big band „Samo jednu ljubav imam“, Elemental „Po mojoj meri“ i „Neustrašivi“, Bajaga i Instruktori „Daljina, dim i prašina“, Frenkie „Dinamit“, SevdahBABY „Tako mi se sviđaš (Spiritus)“ i Van Gogh „Nešto vuče me dole“.

Čak 42 spota je nagrađeno Gold statusom za preko 200 emitiranja. S.A.R.S., Gibonni i Elemental, Lollobrigida i Frau Casio ovojili su po tri nagrade, dok su The Frajle i Vlada Divljan & Ljetno kino big band, Frenkie i Zlatko primili po dvije MTV Video Play nagrade.

Ukupno 53 videospota regionalnih izvođača u 2013. godini dostiglo je u zbroju preko 15.000 emitiranja na kanalima MTV Adria u regiji.

„MTV Video Play Awards naglašavaju MTV-jevu predanost u podržavanju regionalnih izvođača, pomaganju muzičarima koji se probijaju na sceni i njihovom predstavljanju publici širom regije i šire. Drugu godinu zaredom smo željeli izvođačima iskazati svoju zahvalnost zbog odlične suradnje koju pažljivo njegujemo i odamo im priznanje za njihov rad. Veliko mi je zadovoljstvo što ove godine uvodimo novu kategoriju za više od 1000 emitiranja spota, kao i zbog činjenice da je popis dobitnika tri puta duži nego lani,” izjavio je Talent and music manager MTV & Vh1 Nikola Jovanović.

Zagrebačka dodjela održala se danas u podne u Ožujsko pubu u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici uz prisustvo stotinjak predstavnika izvođača, medija i glazbenih djelatnika. MTV u suradnji s Ožujsko glazbenom točionicom organizirao je dodjelu na kojoj su prisutni bili mnogi izvođači iz Slovenije, Srbije i Hrvatske koji su preuzeli svoje zaslužene nagrade. Dodjelom je duhovito i dinamično dirigirao Ivan Šarić koji je, uz neizbježnu dozu humora, pretvorio manifestaciju u pravi mali MTV tulum. Na kraju manifestacije Filip Dizdar i Alan Dović akustično su odsvirali kraći koncert.

Objavljeno 03.04.2014.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)