Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DORF ’10 – nagrađen ’’Prvi pravi ženski zvuk“

DORF ’10 – nagrađen ’’Prvi pravi ženski zvuk“Festival dokumentarnog rock filma – DORF od 4. do 7. ožujka 2010. održao se u 3 grada: u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima Dokukinu Croatia Zagreb i Art-kinu Croatia u Rijeci.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’10 organizira Udruga ljubitelja filma ’’Rare’’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke. Upravo završen četvrti Festival dokumentarnog rock filma DORF koji se održao u 3 grada istovremeno – Vinkovcima, Zagrebu i Rijeci okupio je više od 3 tisuće posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Žiri u sastavu Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić najboljim filmom proglasio je film ’’Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković iz Srbije, o legendarnom novosadskom sastavu Boye, ’’za informativan i iscrpan prikaz društveno-sociološkog i kulturnog konteksta 80-ih godina u kojem je ponikao jedan od prvih ženskih rock sastava u tadašnjoj državi“.

Posebnu nagradu žirija ’’za dinamičnu i dokumentarno relevantnu priču o odnosu jedne male sredine prema fenomenu heavy metala i omladinskoj subkulturi“ osvojio je film ’’Radio Apokaliptiko“ Marka Cvejića iz Slovenije.

Prema glasovima posjetitelja u Rijeci, najbolji film ovogodišnjeg DORFa je ’’Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković.

Posebno priznanje Festival je dodijelio Peteru Braatzu iz Njemačke, za ukupan dosadašnji rad i sjajne filmove koje je snimio.

Veliki broj gostiju festivala, zanimanje medija i publike, kao i nastup Darka Rundeka u Vinkovcima obilježili su ovogodišnje izdanje i potvrdili ispravnost odluke o prikazivanju u 3 grada istovremeno.

Na Festivalu je prikazan 21 film iz 8 zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Velika Britanija, Njemačka, Nizozemska, Bugarska i Maroko). U popratnom programu prikazana je izložba fotografija „Vidi Muziku“ portala Muzika.hr, izložba stripa „Emisija emocija“ hrvatskih strip autora, promocija knjige Darka Rundeka „Uhovid“, te koncerti Darka Rundeka&Cargo orkestra, Le Zbor, Mandelbrot Set i Ž/buka, te nastupi DJ M.I.L.E. (ex-Groodanje).

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’10 organizirala je Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Objavljeno 09.03.2010.

Vremeplov

Pjesnička je tuga pregolema, pukne rima a rezerve nema...
Rambo Amadeus, svjetski mega car