Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elemental - novi spot i dva koncerta u KSETu!

Elemental - novi spot i dva koncerta u KSETu!U vrijeme kad kiša diktira dane, Elemental predstavlja spot i pjesmu ”Opet je kiša”...

Ovom zanimljivom pjesmu Elemental nas uspijeva uvući u stanje svijesti i raspoloženje kišnih i sivih dana, dok istovremeno provlači ljubavnu temu, i bitnost zagrljaja baš u tim trenucima.

”Opet je kiša” je četvrti singl s dvostrukog albuma ”Tijelo pamti” koji je izašao u proljeće ove godine.
Redatelj spota je Nevio Smajić čiji je najveći izazov bio pogoditi trenutak kada će u Zagrebu padati kiša. Zanimljivo je također da su u spotu korišteni ručno rađeni kišobrani napravljeni u Hrvatskoj, u tvornici Hrvatski kišobrani.

Ova se pjesma intimnošću bori protiv učmalog sivila hladnih dana. Kiša ima moć da čovjeka odnese u introspekciju, kao neki čudan mjenjač osjećaja, u sekundi te odvede u osamu... Jedino što te iz toga može izvući,kao svjetlo u tunelu su zagrljaj, poljubac i osmijeh.

Inspiracija za nju je nastala kad sam s drugog kata promatrala prolaznike koji bježe i skrivaju se pred prvim kapima, još kad sam imala slomljenu nogu, 2013. Napisala sam je kao poeziju bez ambicije da od toga nastane pjesma Elementala, no na jednoj probi, sasvim slučajno, u nekoj čudnoj postavi benda, nastala je ova začudna i divna pjesma, bez ikakvog predumišljaja. – pojasnila je Remi

Snimali smo i kad je bilo kiše, i kad nije bilo kiše, jer eto, baš s nama je odlučila padati samo u kasnim noćnim satima.

Jedan dio spota se snimao po ulicama Zagreba, a drugi dio smo morali snimati na bazenu, jer vode nikad dovoljno haha.

Ovo je pjesma koja bi i zvukom trebala dočarati kišu, jako smo pazili na to, da na primjer, i basevi zvuče kao kišne kapljice koje vjetar nosi.

Dolazi savršeno vrijeme kada pjesma ”Opet je kiša” čini odličnu glazbenu kulisu, pa uživajte u jeseni uz Elemental i kišu – komentirao je Shot.

Uz novi spot, Elemental je pripremio i veliko iznenađenje za sve svoje poklonike – koncerte 9. i 10. prosinca u KSETu! Prvi i vjerojatno posljednji put bend će u cijelosti odsvirati svoj odlično prihvaćen album Tijelo. Nakon što su potiho, najavom putem Facebooka, u samo četiri dana rasprodali prvi koncert 09.12., u dogovoru sa KSET-om odlučili su dodati još jedan koncert – 10. prosinca. Kao i za prvi dan, u prodaji je samo 250 ulaznica.

Nakon što su ove godine samostalno izdali sedmi studijski dvostruki album “Tijelo”, rasprodali Dom sportova, osvojili Porina za pjesmu godine i dobili nominaciju za MTV Best Adria act – Elemental će se pridružiti proslavi 40. rođendana kultnog zagrebačkog kluba KSET. Posljednji put nastupili su u KSET-u prije 8 godina, a prvi puta 2000. kad je izašao i prvi album benda “Moj, njegov i njen svijet”.

Cijena ulaznice iznosit će 70 kn u pretprodaji i 90 na ulazu, a ulaznice se mogu nabaviti u KSET-u (Unska 3) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Ulaz se otvara u 20h, a nastup počinje u 21:00.


Objavljeno 11.11.2016.

Vremeplov

Kada samog sebe okriviš možeš nešto naučiti. Ako kriviš nekog drugoga, ništa ne učiš, zato što nije tvoja greška, njegova je.
Joe Strummer