Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Johnny Winter – Više nego fenomenalan!

Johnny Winter – Više nego fenomenalan!Nakon što su prošlogodišnji nastup majstora bluesa, Johnny Wintera i mediji i fanovi proglasili fenomenalnim i neponovljivim ovaj je stari majstor 19.11. svima okupljenima u Boogaloou pokazao da uvijek može biti bolje.

Kao specijalni gost hrvatskog blues challenge natjecanja, međunarodnog natjecanje koje se već 26 godina održava u Americi u organizaciji Blues Foundation, Winter je svojoj vjernoj publici podario još jači i bolji koncert od prošlogodišnjeg.

Kako se ove godine po prvi puta održalo prednatjecanje blues challengea u Zagrebu, čast da nastupe ispred ovog nenadmašnog majstora bluesa pripala je pobjednicima Ivanu Vragolovichu te Nebojši Buhinu & the Downstrokesima koji su dobro zagrijali okupljene i pripremili ih za poslastice iz gitare Johnny Wintera.

Svoju snagu Winter je pokazao ne samo svojim gitarističkim umijećem već i jakom voljom te je izašao na binu i otišao sa bine bez štaka ali uz pomoć članova benda.

Zaljubljenike u blues izričaj poveo je putovanje kroz prošlost i sadašnjost te je birao bisere iz svog bogatog opusa koji su dočekivani aplauzima i velikim odobravanjem, da bi koncert završio Dylanovom ”Highway 61” sa njegovog drugog albuma ”Second Winter”.

Oko 1 000 okupljenih na kraju koncerta ostalo je zadovoljno i iznenađeno snagom i pozitivnošću ovog glazbenika, a mogli su se čuti i komentari poput ”Nadam se da će uskoro ponovno doći”. Pa i mi se nadamo...

Z.B.

Objavljeno 20.11.2009.

Vremeplov

O boemima odavno postoji toliko uopćena predodžba da više gotovo nitko ne zna podrijetlo i bit pravih boema.
Ervin Dubrović, riječki povjesničar umjetnosti i publicist