Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Neil Young izbacio ’izgubljeni’ album ”Homegrown”

Neil Young izbacio ’izgubljeni’ album ”Homegrown”Neil Young, legendarni kanadski kantautor i jedan od najproduktivnijih izvođača rock povijesti, napokon je objavio doslovno nekoliko desetljeća iščekivani, misteriozni ’izgubljeni album’ nazvan ”Homegrown” u svim formatima.

Kroz medijsko priopćenje, Young je s fanovima podijelio dirljivo obrazloženje zašto album nije ranije ugledao svjetlo dana: ”Ispričavam se. Album ’Homegrown’ trebao je izaći za vas nekoliko godina nakon izdanja ’Harvest’. Tužna je to priča o ljubavnom preljubu. Učinjena šteta. Slomljeno srce. Jednostavno ga nisam mogao slušati. Želio sam nastaviti dalje. Držao sam ga za sebe, skrivenog u trezoru, na polici, bio mi je na kraju pameti... ali trebao sam ga podijeliti s vama. Zapravo je prekrasan.” poručio je Neil i prisjetio se bolnog razdoblja nakon prekida s glumicom Carrie Snodgress.

Ovo važno izdanje sastavljeno od 12 pjesama, snimljeno je još davne 1974. i 1975. Tijekom prethodnih mjeseci najavili su ga singlovi ”Try” i ”Vacancy”, dok se pet pjesama već imalo priliku smjestiti na starim izdanjima.

Sedam pjesama s albuma je novo - “Separate Ways,” “Try,” “Mexico,” “Kansas,” “We Don’t Smoke It No More,” “Vacancy” i “Florida”, a na albumu su se smjestili i prvi originalni zapisi pjesama ”Homegrown”, ”White Line”, ”Little Wing”, ”Love Is A Rose” i ”Star Of Bethlehem” čiji su različiti miksevi objavljeni na prethodnim izdanjima Neilove bogate diskografije.

”Ovaj album je karika koja nedostaje između izdanja ’Harvest’ i ’Comes a Time’’” - tim riječima Neil opisuje novo izdanje ”Homegrown” koje je snimljeno analogno i masterirano iz originalnih traka.

Objavljeno 22.06.2020.

Vremeplov

Nakon tišine, ono što najbolje izražava neizrecivo je - glazba.
Aldous Huxley