Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nick Cave - Smrt Bunnya Munroa

Nick Cave - Smrt Bunnya MunroaU četvrtak 3. rujna u nakladi koprivničke izdavačke kuće Šareni dućan, svjetlo dana ugledat će drugi roman jednog od najpoznatijih svjetskih glazbenika, kultnog rock-autora Nicka Cavea - Smrt Bunnya Munroa.

No, posebno je zanimljivo što će hrvatski prijevod biti objavljen istoga dana - 3. rujna - kada i prvo, izvorno englesko izdanje u Londonu!

Nakladnik ovog pothvata je Šareni dućan iz Koprivnice, a prevoditelj Denis Peričić. Ekskluzivno: Peričić pregovara o Caveovoj nazočnosti na hrvatskim promocijama!
Što to znači? To znači da je koprivnički nakladnik dobio ekskluzivna prava za tako tempiran prijevod, odnosno da, uz Nicka Cavea, u cijelome svijetu samo nekoliko ljudi zna sadržaj knjige! U Hrvatskoj, to su samo dvojica - urednik Krunoslav Jajetić i prevoditelj Denis Peričić. Njih dvojica su mjesecima marljivo radili na hrvatskom izdanju i dobro čuvala tajnu koja će razveseliti tisuće Caveovih poklonika u Hrvatskoj, ali i sve ljubitelje dobre književnosti.

Osim toga, na internetskoj stranici nakladnika, www.sareni-ducan.hr, može se već sad pročitati prvo poglavlje knjige koja još nije izašla nigdje u svijetu! Ekskluzivno pak donosimo vijest da se razgovara o mogućnosti da jednoj od promocija knjige u Hrvatskoj nazoči i sam Nick Cave.

Prvo izdanje knjige izlazi u ograničenoj nakladi, a zainteresirani mogu svoj primjerak
osigurati kod nakladnika (www.sareni-ducan.hr) po cijeni od 99 kuna.

O knjizi:
Nick Cave, mračni bard rocka i jedna od najutjecajnijih ikona suvremene kulture, u svom drugom, dugoočekivanom romanu (ponovno u izdanju Šarenog dućana) još jednom potvrđuje svu raskoš svojih raznorodnih talenata! Smrt Bunnya Munroa je mahnita priča o netom obudovjelom trgovcu kozmetičkim proizvodima, svojevrsnom ”bludnom sinu” opsjednutom nebrojenim seksualnim i inim zastranjenjima; o njegovom alegorijskom ”putovanju na kraj noći” u potrazi za vlastitom dušom i fantazmagoričnoj transformaciji iz razvratnog ševca preko promućurnog trgovca u ”živog” mrtvaca...

Nakon ovako kvalitetnog, žestokog i modernog uratka, definitivno više nema dvojbe da
Cave visoko postavlja letvicu svoje nove, posve ozbiljne književne karijere. Jer, ovo je dobar i
zaokružen, ali prije svega, neobično dojmljiv i duboko potresan roman - pravo otkriće za
površne poznavatelje Caveova stvaralačkog opusa, a ultimativna lektira za fanove. Riječju: književni događaj par (s)excellence!

Objavljeno 28.08.2009.

Vremeplov

Ako sami ne odlučite biti sretni, sreću vam nitko drugi ne može donijeti.
Alen Liverić, glumac (HNK Ivana pl. Zajca)