Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Počele su prijave za 12th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za 12th Croatian Blues ChallengePočele su prijave za dvanaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge.

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg Challengea u zagrebačkom klubu Hard Place, odlučeno je da će se i ovogodišnje natjecanje održati na istom mjestu. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:
Petak, 30.10.2020. Solo/duo kategorija
Subota, 31.10.2020. Band kategorija

Prijave za 12th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 25.10.2020. u ponoć., a izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 37th International Blues Challengeu, koji će se održati od 19. do 23. siječnja 2021. u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 12th European Blues Challengeu, koji će se održati 2023. godine.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je pet naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga ”Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 11 Zagreb International Blues Festivala, 11 Croatian Blues Challengea, objavila petnaestak kompilacijskih albuma, 12 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens i Hell... na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače - Keeping the Blues Alive.

Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte ovdje.

Objavljeno 02.09.2020.

Vremeplov

Uštekao sam se u pojačalo i sve potenciometre odvrtio do kraja. Ma, bolio me đon za zvuk. Samo da to zvuči glasno, moćno i iskreno...
Valter Kocijančić (Paraf), intervju za RiRock.com