Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Proslave 18. rođendana Radio Studenta

Proslave 18. rođendana Radio Studenta Zagrebački Radio Student ove godine slavi 18. rođendan, a punoljetnost će obilježiti serijom koncerata po Zagrebu, kojima se priključuju Tvornica kulture i LAA, s koncertima Pips,Chips&Videoclips u Domu sportova, Sonic Bullets festivalom kojim u Tvornici Bambi Molesters slave 20 godina karijere, te koncertom Seven That Spells u istom klubu.

Od kada postoji Radio Student, već sada davne 1996. godine, glazba je bitan dio njegovog programskog usmjerenja. Radio Student je svojim radom ugazio put mnogim bendovima i neafirmiranim umjetnicima te dao zavidnu podršku u eteru, istovremeno educirajući slušatelje i otkrivajući im nove umjetnike i glazbene pravce.

Djelujući pod sloganom ”radio koji nije za svakoga” često je bio jedini koji je podržavao izvođače koji nisu naišli na odaziv u drugim medijima. Ne podilazeći komercijalnim ograničenjima, Radio Student je ostao uvijek vjeran sebi i svom prepoznatljivom zvuku, te je uz svesrdnu podršku više od 100 volontera, danas među 10 naslušanijih postaja u Zagrebu i postaje radio koji nije za svakoga, ali je poznat svima.

Važnost ovog radija, koji je već ima kultni značaj, su prepoznala i Tvornica kulture i LAA, a Radio Student je od početka djelovanja vjeran partner i velika potpora ovim organizatorima koji ugošćuju mnoge pravce i bendove. Serijom pomno biranih koncerata Radio Student će dati svoj glazbeni pečat Zagrebu u idućih nekoliko mjeseci, a dio proslave punoljetnosti održat će se uz bendove kojima ovaj radio daje veliku podršku.

SONIC BULLETS FESTIVAL w BAMBI MOLESTERS & CO. @ TVORNICA KULTURE / 5.12.2014.
Još jedna velika obljetnica podudara se sa slavljem 18 godina Radio Studenta. The Bambi Molesters, zaštitno lice domaće, regionalne i svjetske surf scene i jedan od naših najboljih bendova, će presjek svoje bogate 20-godišnje karijere predstaviti velikim slavljeničkim koncertom 5. prosinca u Tvornici kulture, a bit će to pretočeno u mini festival – Sonic Bullets. Uz njih očekujte i glasne finske garage punk/rock ’n rollere The Flaming Sideburns, nastupit će i vrhunski glazbeni umjetnik, producent i lider The Walkaboutsa, Chris Eckman, riječki My Buddy Moose koji sviraju sve od garagea, americane, countryja do power popa, te najpoznatiji zagrebački rockabilly bend B and the Bops, čiji frontman ima i rockabilly/rock emisiju Bamalama na Radio Studentu gdje postaje DJ Bronco. Ulaznice su 70 kuna u pretprodaji, a 90 kuna na dan koncerta.

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS @ DOM SPORTOVA / 6.12.2014.
Najzagrebačkiji od svih bendova, Pips,Chips&Videoclips, vraćaju se u subotu 6. prosinca u Dom sportova na najveći koncert svoje karijere kojim će sumirati više od dva desetljeća na sceni i predstaviti svoj rad počevši od debitantskog klasika “Shimpoo Pimpoo”, pa sve do aktualnog hvaljenog “Walt”-a. Pred Malom dvoranom izvest će plejadu nekih od najvećih i najvažnijih pjesama kojima su obilježene razne generacije, baš kao što je i Radio Student njihovim pjesmama obilježio svoj program dajući zavidnu podršku Dudi i Pipsima gotovo cijelo vrijeme njihovog postojanja. Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna.

SEVEN THAT SPELLS @ TVORNICA KULTURE / 19. 12. 2014.
Objavom novog albuma “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO”, kojeg se premijerno moglo čuti u eteru Radio Studenta, Seven That Spells po prvi put će stupiti na pozornicu Velikog pogona Tvornice kulture i 19. prosinca donijeti porciju svog psihodeličnog space krautrocka o kojem strani mediji već godinama pišu superlative i koji puni prostore u klubovima i festivalima diljem svijeta. Seven That Spells će se predstaviti u posebnom izdanju u kojem se Niki Potočnjaku (gitara), Jeremyju Whiteu (bas, vokal) i Nikoli Babiću (bubnjar) pridružuje još jedan bubnjar. Ovaj agresivno psihodeličan zvuk Radio Student je prepoznao kao jedan od omiljenih. Ulaznice za koncert u pretprodaji su 35 kuna, na dan koncerta 45 kuna.

Priključite se proslavi 18 godina Radio Studenta, a sve pratite na 100,5 MHz ili na novoj web stranici www.radiostudent.hr.Objavljeno 13.11.2014.

Vremeplov

Ako sami ne odlučite biti sretni, sreću vam nitko drugi ne može donijeti.
Alen Liverić, glumac (HNK Ivana pl. Zajca)