Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Proslave 18. rođendana Radio Studenta

Proslave 18. rođendana Radio Studenta Zagrebački Radio Student ove godine slavi 18. rođendan, a punoljetnost će obilježiti serijom koncerata po Zagrebu, kojima se priključuju Tvornica kulture i LAA, s koncertima Pips,Chips&Videoclips u Domu sportova, Sonic Bullets festivalom kojim u Tvornici Bambi Molesters slave 20 godina karijere, te koncertom Seven That Spells u istom klubu.

Od kada postoji Radio Student, već sada davne 1996. godine, glazba je bitan dio njegovog programskog usmjerenja. Radio Student je svojim radom ugazio put mnogim bendovima i neafirmiranim umjetnicima te dao zavidnu podršku u eteru, istovremeno educirajući slušatelje i otkrivajući im nove umjetnike i glazbene pravce.

Djelujući pod sloganom ”radio koji nije za svakoga” često je bio jedini koji je podržavao izvođače koji nisu naišli na odaziv u drugim medijima. Ne podilazeći komercijalnim ograničenjima, Radio Student je ostao uvijek vjeran sebi i svom prepoznatljivom zvuku, te je uz svesrdnu podršku više od 100 volontera, danas među 10 naslušanijih postaja u Zagrebu i postaje radio koji nije za svakoga, ali je poznat svima.

Važnost ovog radija, koji je već ima kultni značaj, su prepoznala i Tvornica kulture i LAA, a Radio Student je od početka djelovanja vjeran partner i velika potpora ovim organizatorima koji ugošćuju mnoge pravce i bendove. Serijom pomno biranih koncerata Radio Student će dati svoj glazbeni pečat Zagrebu u idućih nekoliko mjeseci, a dio proslave punoljetnosti održat će se uz bendove kojima ovaj radio daje veliku podršku.

SONIC BULLETS FESTIVAL w BAMBI MOLESTERS & CO. @ TVORNICA KULTURE / 5.12.2014.
Još jedna velika obljetnica podudara se sa slavljem 18 godina Radio Studenta. The Bambi Molesters, zaštitno lice domaće, regionalne i svjetske surf scene i jedan od naših najboljih bendova, će presjek svoje bogate 20-godišnje karijere predstaviti velikim slavljeničkim koncertom 5. prosinca u Tvornici kulture, a bit će to pretočeno u mini festival – Sonic Bullets. Uz njih očekujte i glasne finske garage punk/rock ’n rollere The Flaming Sideburns, nastupit će i vrhunski glazbeni umjetnik, producent i lider The Walkaboutsa, Chris Eckman, riječki My Buddy Moose koji sviraju sve od garagea, americane, countryja do power popa, te najpoznatiji zagrebački rockabilly bend B and the Bops, čiji frontman ima i rockabilly/rock emisiju Bamalama na Radio Studentu gdje postaje DJ Bronco. Ulaznice su 70 kuna u pretprodaji, a 90 kuna na dan koncerta.

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS @ DOM SPORTOVA / 6.12.2014.
Najzagrebačkiji od svih bendova, Pips,Chips&Videoclips, vraćaju se u subotu 6. prosinca u Dom sportova na najveći koncert svoje karijere kojim će sumirati više od dva desetljeća na sceni i predstaviti svoj rad počevši od debitantskog klasika “Shimpoo Pimpoo”, pa sve do aktualnog hvaljenog “Walt”-a. Pred Malom dvoranom izvest će plejadu nekih od najvećih i najvažnijih pjesama kojima su obilježene razne generacije, baš kao što je i Radio Student njihovim pjesmama obilježio svoj program dajući zavidnu podršku Dudi i Pipsima gotovo cijelo vrijeme njihovog postojanja. Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna.

SEVEN THAT SPELLS @ TVORNICA KULTURE / 19. 12. 2014.
Objavom novog albuma “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO”, kojeg se premijerno moglo čuti u eteru Radio Studenta, Seven That Spells po prvi put će stupiti na pozornicu Velikog pogona Tvornice kulture i 19. prosinca donijeti porciju svog psihodeličnog space krautrocka o kojem strani mediji već godinama pišu superlative i koji puni prostore u klubovima i festivalima diljem svijeta. Seven That Spells će se predstaviti u posebnom izdanju u kojem se Niki Potočnjaku (gitara), Jeremyju Whiteu (bas, vokal) i Nikoli Babiću (bubnjar) pridružuje još jedan bubnjar. Ovaj agresivno psihodeličan zvuk Radio Student je prepoznao kao jedan od omiljenih. Ulaznice za koncert u pretprodaji su 35 kuna, na dan koncerta 45 kuna.

Priključite se proslavi 18 godina Radio Studenta, a sve pratite na 100,5 MHz ili na novoj web stranici www.radiostudent.hr.Objavljeno 13.11.2014.

Vremeplov

Često je najgore što možete učiniti u nekoj situaciji je da ne učinite ništa.
Ice Cube