Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stigla je službena biografija 2CELLOS-a

Stigla je službena biografija 2CELLOS-a”Slušati i gledati 2CELLOS uživo zaista je nešto predivno i začuđujuće. Nisam doživio nešto tako uzbudljivo još od 1960-ih, kad sam gledao Jimija Hendrixa uživou londonskom klubu Marquee.” Sir Elton John

A da Mr. Elton John ne pretjeruje, uvjerili su se mnogi, uključujući i tisuće obožavatelja na posljednjem, rasprodanom koncertu u pulskoj Areni 3. srpnja. Sljedeća postaja na mini hrvatskoj turneji bit će 11. kolovoza u Zadru.

Sve o vrtoglavom uspjehu koji se dogodio Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru u posljednje dvije godine te o svemu onome što je tome prethodilo, zabilježeno je prvi put u službenoj biografiji: Veliki prasak-2CELLOS.

Deset mjeseci nakon što su Luka Šulić, Stjepan Hauser i autor Anđelo Jurkas kliknuli te nakon što je Anđelo krenuo u iscrpno istraživanje njihovih života, nastala je zanimljiva biografija o 2CELLOS, nazvana Veliki prasak.
Knjiga je objavljena na hrvatskom jeziku, no zbog velikog interesa i popularnosti 2CELLOS izvan Hrvatske, prije svega u Japanu i Americi, u planu su i prijevodi knjige za inozemna tržišta.

Autor knjige Anđelo Jurkas danonoćno je radio na knjizi kako ne bi objavio suhoparnu biografiju već zanimljivo štivo o hrvatskim glazbenicima koji su osvojili svijet.

”To je značilo svjedočenje velikom uspjehu ovih crossover Loleka i Boleka, Pata i Mata (A Je To) crtić likova smještenih u svijet klasične, a potom i crossover glazbe. Njihovom nošenju sa slavom, uspjehom, svjetskim turnejama i pokušajima izbjegavanja svih napora i onih manje blještavih strana posla.
U prijevodu, danonoćni sessioni kada bi mi se Hauser i Šulić javljali skypom iz LA, New Yorka, Las Vegasa, Manille, Tokyja, Dubaia, Londona, svih gradova svijeta, odakle smo pomno i pažljivo kreirali mozaik koji ih prati od prvog plača u bolnicama kada su rođeni do velikog koncerta u pulskoj Areni 03. srpnja 2013. Tijekom tog vremena sam im od službenog biografa figurirao psihijatrom, starijim bratom, svećenikom, frendom na distanci, osobom od povjerenja, sve stoga kako bi imali jednu dinamičnu, nestereotipnu i prvenstveno zanimljivu knjigu koja objašnjava njihov glazbeni fenomen.

Radi se o materijalu koji sadrži objašnjenje fenomenologije uspjeha, prateći njihove živote, dokumentirajući taj vrtoglavi kovitlac u kojem su se našli.”- otkriva autor, napominjući kako je predgovor za knjigu pisao je Sir Elton John, a biografija sadrži svjedočenja više od stotinu inozemnih i domaćih glazbenih zvijezda, njihovih suradnika, članova obitelji, koji su pomogli rekonstruirati i pratiti mozaik zvan 2CELLOS.

Biografiju objavljuje Menart, a uz svaku knjigu je priložen i bookmark u obliku violončela s potpisima Luke i Stjepana.

Uz 350 stranica priče o dvojici virtuoza s pregršt detalja, privatnih emailova i anegdota, biografija je obogaćena i fotografijama Luke i Stjepana-počevši s onima iz djetinjstva pa sve do onih zabilježenih na turneji s Eltonom Johnom.

Objavljeno 15.07.2013.

Vremeplov

Da li slušam radio? Ja liježem u 6 ujutro i budim se u 3 popodne. Onda idem u studio, sačekam dečke i udahnem svjež zrak ponovo tek u 6 ujutru kada ih otpratim do kapije. Ja nemam vremena za slušanje radija i ne vjerujem da time mnogo gubim.
Frank Zappa