Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tarja Turunen - vrhunska glazbenica posebnog glasa

Tarja Turunen - vrhunska glazbenica posebnog glasa Glazbena priča bivše pjevačice popularne finske metal skupine ’’Nightwish’’ Tarje Turunen počinje 1996. godine kada je sa školskim kolegom Tuomasom Holopainenom osnovala jedan od najpoznatijih heavy metal bendova današnjice - Nightwish.

Prije nastupa s grupom Nightwish, Tarja je bila poznata u uskom krugu glazbenika po svom posebnom glasu, a imala je i nekoliko zapaženih solo nastupa u rock baletu Evankeliumi Finske nacionalne opere koji su bili rasprodani mjesecima unaprijed. Ipak, s grupom Nightwish postala je slavna diljem svijeta, te priznata kao vrhunski tekstopisac i glazbenik.

Njezina povijest s Nightwishem završava vrlo naglo 2005. godine kadu su ostali članovi benda zamolili Tarju u otvorenom pismu javnosti da napusti bend pravdajući se njezinim promijenjenim stavovima i gramzljivošću za novcem i slavom. Tarja je odgovorila na njihove optužbe napisavši svoje otvoreno pismo, a daljnu komunikaciju s javnošću i fanovima preuzeo je njezin suprug Argentinac Marcelo.

Tarja se nije previše osvrtala na prošlost, pa je 2006. godine snimila božićni album ”Henkäys Ikuisuudesta” koji je izdan samo u Finskoj, da bi već sljedeće godine izdala svoj drugi samostalni album ’’My Winter Storm’’ koji je odmah prvog dana izlaska u Finskoj postigao zlatnu nakladu, kao i u Rusiji, a ona je ubrzo krenula na svjetsku turneju. Tijekom posljednjeg dijela turneje ’’Final Storm Tour’’, 06. listopada posjetit će i zagrebačku Tvornicu.


Tarja Turunen - I Walk Alone

Objavljeno 25.09.2009.

Vremeplov

Svjestan sam toga da svaki čovjek ima dvije grupe neprijatelja, u jednu spadaju pravi prijatelji a u drugu krivi prijatelji...
Predrag Kraljević Kralj (Termiti), intervju za RiRock.com