Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Album ”Fred Astaire” po prvi put na vinilu!

Video: Album ”Fred Astaire” po prvi put na vinilu!Album „Fred Astaire“ grupe PipsChips&Videoclips po prvi put će se naći na dvostrukom vinilu. Legendarno izdanje domaće rock povijesti i treći studijski album Pipsa u prodaji je od 20. listopada.

Već od petka, 8. listopada, moguće su prednarudžbe na web stranici benda, na Dirty Old Shop webu ili na info@laa.hr.

Promocija ploče i ekskluzivna pretprodaja zakazana je za utorak, 19. listopada, u zagrebačkom Dirty Old Shopu u 18:00 sati. Dvostruki vinil će se u redovnoj prodaji naći dan nakon, a vinil u izdanju LAA bit će dostupan u ograničenoj nakladi od samo 500 primjeraka.

Ploču će od srijede, 20. listopada biti moguće nabaviti u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Aquariusu, Dancing Bearu, u Rijeci u Dallas Shopu, kao i putem narudžbi na web stranici benda.

Bez sumnje, riječ je o jednom od najznačajnijih albuma domaće rock glazbe posljednjih tri desetljeća koji je predstavio moderna produkciju, agresivnu svirku, čisti jezik ulice i političku angažiranost. Album “Fred Astaire” donosi redom klasike poput “Supermama”, “Ljeto ‘85”, ”Nogomet”, ”Plači”, ”Sex u školi”, ”Discofriend”, ”Dođi vilo” ili ”Na putu prema dole”, od kojih neke svakako možemo uvrstiti u najprepoznatljivije pjesme benda.“Fred Astaire“ je sniman u svibnju i lipnju 1997. u Ičićima i CBS studiju u Zagrebu, miksan u ljubljanskom „Tivoliju“, a snimatelj i producent je bio jedan od naših najnagrađivanijih producenata, Denyken. Tadašnje koncertne promocije albuma bend je odsvirao u kazalištu Gavella i Domu sportova, a nastupi su prozvani vrhuncem karijere benda i njihovim kreativnim trijumfom.

Generacijski spomenik zaslužio je lovorike publike i kritike, neumoljivo prozivan remek-djelom, a ujedno je bio nagrađen Porinom. Pipsi su pokupili nagrade u kategoriji Album godine, kao i u onoj za najbolju vokalnu suradnju, za pjesmu “Plači” na kojoj gostuje Darko Rundek dok album ostaje upisan kao jedan od najboljih snimljenih na ovim prostorima.

Objavljeno 11.10.2021.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)