Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Chui feat. Josipa Lisac ’Tebi putujem’

Video: Chui feat. Josipa Lisac ’Tebi putujem’Chui i Josipa Lisac s ponosom predstavljaju pjesmu ’Tebi putujem’, pjesmu koja na domaću glazbenu scenu donosi nešto potpuno novo. (Foto: Vanja Vučinić)

Energija i novi, svježi zvukovi koje su grupa Chui donijeli na domaću scenu, u vrlo su ih kratkom vremenu postavili za lidere domaće instrumentalne scene. Iza njihovih albuma stoje izvanredne kritike, nastupi na najvećim domaćim jazz i rock festivalima, rasprodani klubovi, nastupi na europskim pozornicama, suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije te titula ’najbolji album 2015. godine’ za ’’Third Sun From the Stone’’ (Dancing Bear) koju su im dodijelili glazbeni kritičari i što do sada nije pošlo za rukom ni jednom instrumentalnom izvođaču.

U svemu tome, dogodila se i pjesma ’Tebi putujem’ koju potpisuju klavijaturist benda Toni Starešinić te frontmenica Mangroovea, grupe u kojoj zajedno djeluju, i njegova supruga Željka Veverec. Pjesma je sama od sebe pozvala Josipu Lisac jer se njena razigrana i kreativne energija odmah stopila s onom koju odašiljaju Chui. Oni su zapravo srodni, drugačiji te su se kao takvi sjedinili u ovoj prekrasnoj pjesmi.Nevjerojatna Josipa koja upravo slavi 50 godina glazbene karijere ovom suradnjom opet se dokazala kao glazbena diva i zvijezda vodilja domaće scene uvijek s pogledom prema naprijed, prema novim uzbudljivim zvukovima i suvremenom glazbenom izričaju.

Josipa Lisac: ’’Pravo poznanstvo dolazi kroz glazbu, koje je i najvrijednije, a ova pjesma je izvrsna, jako mi se sviđa. Jako mi je drago što su me pozvali i drago mi je što su oni sretni.
Oni su izvrsni glazbenici, a i ja sam ponovno naišla na talentirane, mlađe ljude s kojima sam mogla krasnu suradnju ostvariti i jako sam sretna zbog toga. U njoj mogu pronaći sebe i pružiti sebe’’

Toni Starešinić: ’’Josipa je na istoj valnoj duljini kao i mi, iako je starija od nas, ali je toliko u duhu i energiji mlada i željna da bude suvremena, da prati novo i vjeruje mladima, što je danas stvarno jako bitno. Meni je ona na hrvatskoj sceni zapravo jedina Chuijevka.’’

Glavne uloge u pjesmi ’Tebi putujem’ odigrali su Josipa Lisac (vokal), Toni Starešinić (klavijature), Vojkan Jocić (saksofoni) i Janko Novoselić (bubnjevi).

Bend je snimao Hrvoje Nikšić u studiju ’Kramasonik’. Vokale je snimao Srđan Sekulović Skansi uz asistenciju Antonina Šimića, a sve je miksao i masterirao Zvonimir Dusper Dus.
Paralelno s pjesmom objavljen je i video koji je sniman tijekom veljače u zagrebačkom kinu Europa, u režiji Radislava Jovanova Gonza.

Objavljeno 11.03.2017.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin