Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Roger Waters srušio zid u Beogradu

Video: Roger Waters srušio zid u BeograduRoger Waters održao je koncert za pamćenje u beogradskoj Areni pred 15.000 ljudi.
Danima je najavljivano da će Roger Waters napraviti spektakl kakav nije viđen u Beogradu .
Beograd je dobio večer koju će posjetitelji koncerta Rogera Waters a teško zaboraviti.

I pored svega što je donio Waters u sklopu spektakla The Wall, jedan od upečatljivih detalja je bilo i njegovo izvođenje pjesme ”Another Brick In The Wall ” koju je otpjevao zajedno s djecom iz ”Prihvatilišta” iz Beograda.

Djeca su bila na visini zadatka. Napadali su lutku koja predstavlja profesora (poznata iz filma The Wall) a onda su upriličili ovaj spektakl većim svojim vokalnom kvalitetom - nisu se štedili dlanovi i povici iz publike.

Nakon dugog aplauza , Waters se obratio publici na srpskom:
”Zdravo Beograde , dobro došli. Vrlo sam sretan što ste ovdje. Prvo da se zahvalim ovom malom zboru , a onda reći da ovaj koncert posvećujem obitelji Jana Charlesa De Menezisa , Brazilca kojeg je 2005. ubila policija u Londonu , zbog njegove borbe za pravdu i istinu, kao i ostalim žrtvama državnog terora diljem svijeta ” . Uslijedila je rečenica na engleskom : ”Kako možete svakog dana govoriti ovaj jezik ”.

Svi će se možda složiti da Waters nije bio najvažniji na sceni . Snovy White je ostavio snažan dojam svojim gitarskim bravurama ali je čitav bend na kraju spektakla pobrao snažne emocije od publike koja je tražila još - bisa nije bilo.

Nakon odsviranog prvog dijela koncerta, tijekom pauze , na Zidu ( postavljenom u Areni ) su se i dalje smjenjivala lica ljudi koji su poginuli u prošlim i sadašnjim ratovima i čije fotografije je Rogers dugo sakupljao, baš za ovu turneju.

Tijekom izvođenja pjesme ”Mother” u kojoj je naglašen stih ”Mother should I trust the government ?” (Majko da li mogu vjerovati vladi ?) na Zidu se ispisalo ”Nema jeb *** šanse ” - bura negodovanja tj. . podrške Rogeru Watersu je bila prejaka mjereći u decibelima i to tijekom pjesme.

Iako Židovi diljem svijeta negoduju zbog balona u obliku svinje na čijoj se glavi (obrazu) nalazi Davidova zvijezda, Waters ipak nije izostavio taj ” efekt ” na nastupu u Beogradu. Pored Davidove zvijezde na svinji je iscrtan logo tvrtka ”Shell” , ”Mercedes” i ”McDonalds”, komunistički simbol srpa i čekića , dok su se na Zidu ”svijetlili” i križ , polumjesec i sporna zvijezda.

Tema je nekako univerzalna . Od trenutka kada je album ”The Wall” nastao , prošlo je , a i nažalost nastavilo se mnogo ratova te je ova turneja kao takva i dalje tematski vrlo aktualna. Smjenjivali su se , uz pomoć 3d animacije, razni simboli, kako politički tako i velikih tvrtki koji drže ljude i strahu - tema koja je prisutna i biti će prisutna - sve dok je straha u ljudima.

Neposredno pred kraj , Zid koji se neprestano gradio tijekom koncerta je srušen , a ostaci su ostali na pozornici dok se Roger Waters s bendom , uz bendžo , daire i akustične gitare opraštao od publike.

Bisa nije bilo ali je aplauz bio dug - i oprastanje benda od publike je trajalo …Ivica Stanković

Objavljeno 04.09.2013.

Vremeplov

O marketingu i diplomci ekonomskog faksa malo znaju jer Rvacka je praksa drugačija od svega što su mnogi cijenjeni dr. i prof. Oec. i marketinga napisali u udžbenicima.
Anđelo Jurkas, glazbeni kritičar