Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Završen je peti Zagorje Blues Etno Festival

Završen je peti Zagorje Blues Etno FestivalPeto izdanje Zagorje Blues Etno Festivala održalo se od 5. do 8.11. u Klanjcu, Krapinskim Toplicama, Sv. Križu Začretju i Zaboku. Nastupilo je 6 glazbenih formacija iz 3 zemlje, održana je glazbena radionica i predstavljena jedna knjiga. Ulaz na sva događanja je bio besplatan, a spoj edukacije i zabave i ove se godine pokazao vrlo uspješnim.

”Ove je godine ZBEF bio vrlo šarolik, raspon glazbenih stilova koje smo predstavili je čudesan, od mistike Alpine Dweller, blueserice Vanje Sky pa do vrhunski mađarskih mahera ”Sonny and his Wild Cows”. Vrlo sam zadovoljan i veselim se idućem izdanju’’, istaknuo je Tomislav Goluban, umjetnički direktor festivala.

Prvog dana 5. izdanja Zagorje Blues Etno Festivala, zagorska se publika zaista pokazala kao sjajan domaćin i glazbeni znalac! Galerija Antuna Augustinčića u Klanjcu opravdala je povjerenje destinacije gdje se ovogodišnji ZBEF otvorio. Vanja Sky, vrlo perspektivna mlada blueserica iz Buzeta, na zagorske je brege donijela zvuke debitantskog albuma ”Bad Penny”, a izvela je i neke blues klasike.

Vanja je nastupila po prvi puta u Zagorju, a dio publike došao ju je čuti i iz Zagreba. Sjedećih mjesta ponestalo je još prije početka koncerta, ali su svi, pa čak i oni na nogama, uživali u koncertu. ”Sjajna lokacija, ugodna atmosfera, kvalitetni izvođači i odlična publika! Ništa se više od ovog ne može poželjeti. I to u ponedjeljak!”, komentirao je idejni začetnik festivala i umjetnički direktor, Tomislav Goluban.

Drugi dan petog ZBEF festivala protekao je u opuštenoj i nasmijanoj atmosferi u Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice. Učenici OŠ Krapinske Toplice sudjelovali su na radionici ’’Blues i usna harmonika”, koju su vodili Boris Hrepić i Tomislav Goluban. Boris je svim polaznicima, a i ostatku publike, pričao o povijesti blues glazbe, a Tomislavu je pripao praktični dio radionice; naučio je učenike kako se svira ovaj mali instrument velikih mogućnosti. Suradnja s tvornicom Hohner i ove se godine pokazala kao dobitna kombinacija za glazbenu edukaciju mladih naraštaja.

Ushićenju zajedničkog muziciranja pridonijelo je i iznenađenje za djecu. Naime, svaki polaznik dobio je vlastiti primjerak usne harmonike. Radionicu je posjetila i određena skupina odraslih koji su, kako sami kažu, došli samo slušati i uživati u edukaciji.

U ugodno popunjenom prostoru Muzeja Žitnica u Sv. Križu Začretju, održao se dvostruki koncert; Alpine Dweller, world music bend iz Austrije, svojim je gudalima, harfom, akustičnom gitarom i vrlo originalnom glazbom, posjetitelje ostavio bez daha i zainteresirao ih za svoj glazbeni izričaj.

U drugom dijelu večeri Tomislav Goluban je sa svojim bendom kombinirao novi materijal s nadolazećeg albuma ’’Chicago Rambler”, koji je početkom godine snimljen u Americi uz neke pjesme s prošlih diskografskih izdanja posvećenih zagorskoj glazbi. Koncert je završen zajedničkim muziciranjem oba sastava. Zbivanja u Muzeju Žitnica popratio je i HRT pa je festival predstavljen u emisiji ”Vijesti iz kulture”.

Zatvaranje ovogodišnjeg Zagorje Blues Etno Festivala održalo se u zabočkom City Caffeu. Početak večeri obilježili su članovi Zagorske mornarice koji su uz simpatičan kratki koncertni nastup predstavili knjigu ”Zbornik znanstvenih radova Zagorske mornaričke akademije’,’ u kojoj su na duhovit način pokušali ispraviti povijesne činjenice koje greškom nisu pripisane Zagorcima.

Druženje je nastavljeno sjajnim koncertom mađarskog benda ’’Sonny and his Wild Cows’’. Plesni ritmovi upakirani u rock i rhythm & blues aranžmane, publiku su vratili u 50-te i 60-te godine prošlog stoljeća.

Objavljeno 09.11.2018.

Vremeplov

Nitko od nas ne bi uspio da nije bilo Elvisa.
Buddy Holly