Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Britanska koncertna atrakcija Muse 9. listopada u Zagrebu

Britanska koncertna atrakcija, grupa Muse, nastupit će premijerno u Zagrebu 9. listopada u KC Dražen Petrović i time hrvatsku metropolu uvrstiti na listu od samo 12 europskih gradova aktualne europske turneje. Bend čine Matthew Bellamy (gitara-vokal), Chris Wolstenholme (bas) i Dominic Howard (bubanj), a Muse su osnovali 1997. godine u malom engleskom gradiću Teignmouth.

Muse su od početka karijere bili ”drugačija” grupa, opčinjenost svemirom je i prije bila prisutna u njihovoj glazbi, no na posljednjem albumu ”Black Holes and Revelations” ta opčinjenost je stavljena u prvi plan, što je vidljivo i iz imena albuma i nekih pjesama, poput ”Supermassive black hole” I ”Knights of Cydonia” (Cydonia je inače područje na Marsu).

Uspjeh je počeo potpisivanjem za Maverick Records i izdanjem albuma prvijenca ”Showbiz” 1999. godine. Bend je nagrađen mnogim glazbenim nagradama poput onih od strane magazina NME i Q, te nagrade Vodafon Live Music Awards. 16. lipnja ove godine održali su dva koncerta na novom londonskom Wembley Stadionu kapaciteta 75.000 posjetitelja. Razlog - prvi se koncert rasprodao u samo tri dana. Cijena ulaznice za zagrebački koncert kreće se između 250 i 280 kuna. Više o grupi na internet stranici www.muse.mu.

Objavljeno 13.08.2007.

Vremeplov

Od nastupa na matricu bježimo ko vrag od tamjana, ne samo zbog sterilnosti takve izvedbe, nego zato jer se svaki naš put kombijem s dečkima pretvori u višesatni koncert mješovitog zbora koji višeglasno reve, a ponekad i pjeva sve od Miše pa do Arcade Firea.
Ivona Maračić (E.N.I.)