Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DORF ’09 – Nagrađen norveški film „Kike Turmix“

DORF ’09 – Nagrađen norveški film „Kike Turmix“Upravo završen treći Festival dokumentarnog rock filma – DORF ’09 koji se održavao od 5. do 08. ožujka 2009. u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima te Domu mladeži u Županji okupio je više od 2000 posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Žiri u sastavu: Dalibor Matanić, Silvio Mirošničenko i Brankica Drašković najboljim filmom proglasio je film ‘Kike Turmix’, Rogera Sommersetha, iz Norveške. „Kike Turmix“ je zanimljiva priča o burnom životu Kike Turmixa, legendarnog pjevača u punk rock sastavu Pleasure Fuckers, koncertnog promotora i izdavača, u kojoj je prikazan njegov život i strast prema rock’n’rollu. Intrigantan i iskren, fascinantnom životnom energijom, Kike Turmix je zadužio evropsku r’n’r scenu, posebno skandinavski dio.

Veliko zanimanje publike i medija, nastupi Hladnog piva i Arsena Dedića, brojne hrvatske premijere recentne dokumentarne glazbene produkcije, radionica sviranja usne harmonike dovoljni su da se treći DORF ocijeni najvišom ocjenom.

Na festivalu je ukupno prikazano 20 filmova iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Norveške, Brazila, SAD, Kanade, Republike Koreje i Velike Britanije. U koncertnom dijelu programa nastupili su Welcomin’ Comittee In Flames, Radikal Dub Kolektiv, Small House Brown i Hladno Pivo. U Galeriji Slavka Kopača bila je postavljena izložba plakata Igora Hofbauera, te izložba plakata pod nazivom „Arsen – Kino Sloboda“.

Nastup Arsena Dedića na otvorenju izložbe izazvao je veliko zanimanje posjetitelja. U predvorju Kazališta posjetitelji su mogli pogledati drugi dio izložbe plakata Igora Hofbauera, te prezentaciju interaktivnog info štanda sa bluetooth tehnologijom.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’09 organizirala je Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji s Gradskim poglavarstvom Vinkovaca. Glavni medijski pokrovitelj bila je Vinkovačka televizija.

Objavljeno 10.03.2009.

Vremeplov

Ljudi se ne bi trebali oslanjati na intervjue s glazbenicima kao da su stvarni. Većina njih je osakaćena, izmišljaju stvari u njima. To je, reklo bi se, izmišljena priča pisca ili izdavača.
Frank Black (The Pixies)