Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazba U2-a u baletu

Glazba U2-a u baletuThe Complexions Contemporary Ballet iz Melbournea pronašao je inspiraciju u hitovima slavne irske četvorke.Deset hitova U2-a naći će se u baletu ”Rise” kojeg priprema The Complexions Contemporary Ballet iz Melbournea.

”Njihova glazba predstavi daje snagu i užitak te nam svima pomaže uvidjeti neke nove mogućnosti u svijetu oko nas. Želim da publika ode iz kazališta ispunjena nadom”, izjavio je koreograf Dwight Rhodem koji je i idejni pokretač čitavog projekta. Glazbenu podlogu sačinjavat će isključivo najpoznatije pjesme grupe, poput: ”Where The StreetsHave No Name”, ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” i ”With Or Without You”. Zanimljivo, ”Elevation” je uvrštena u koncertnoj verziji, nastaloj 2005. godine u Milanu.

Osim glazbe irskih rokera, u predstavi će se koristiti i pjesme pokojnih blues legendi: Muddyja Watersa i Stevieja Raya Vaughana.

Što se tiče U2-a, trenutno se nalaze u pripremama za nastup na dodjeli BRITS-a, gdje će predstaviti svoj prvi singl sa svog željno iščekivanog novog studijskog uratka ”No Line On the Horizon”.

Objavljeno 06.02.2009.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)