Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kičme, kičme disciplina @ Purgeraj

Kičme, kičme disciplina @ PurgerajU četvrtak, 22. listopda, s početkom u 22 sata u klub Purgeraj stiže vjerojatno najutjecajniji i najinternacionalniji sastav kojeg je polučila ex-yu scena - Disciplin A Kitschme!

Ovaj obarač rekorda u postavljanju novih mjerila urbane glazbe, eksperimentalni znanstvenik stila i filmski superheroj- ”Koja”, aka ”Zeleni Zub”, u Purgeraj stiže raspaliti podij.

Iako dugovječan, nakon čak 28-godišnje karijere, ne nedostaje mu elana i koncertnog zanosa kao ni instrumentalističke potrebe da do usijanja naloži zagrebačku publiku. Njegov band - Disciplina Kičme, nastala daleke 1981.g, objavila je 7 albuma a nakon Kojinog preseljenja u London, pod ”angliziranim” imenom - Disciplin A Kitschme, objavljuju još 3 albuma za inozemno tržište. Ipak se 2002.g. vraća u Beograd i okuplja novu postavu Discipline da bi 2007.g. objavio posljednji album - ”Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”. Stilski opisati Kitschmu potpuno je promašen zadatak, budući su mnogi pokušaji kritičara da ih zauzdaju odrednicama kao što su: funk-rock, noise-rock, jazz fusion, drum & bass i sl. završili kratkih rukava.

Disciplin A Kitschme puno je više od glazbe, znatno više od showa, i svakako više od nje same, ona je jednostavno- način života. Stoga nam nema druge nego disciplinirati svoju kičmu prije no što ju kiropraktičar ”Koja” ne iščaši svojom bjesomučnom i beskompromisnom drmaonom.

Cijena karte u pretprodaji na šanku kluba je 100 Kn, a na dan koncerta 120 Kn.

Broj ulaznica ograničen na 222 karte! Početak u 22.30h.

Objavljeno 21.10.2009.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)