Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kičme, kičme disciplina @ Purgeraj

Kičme, kičme disciplina @ PurgerajU četvrtak, 22. listopda, s početkom u 22 sata u klub Purgeraj stiže vjerojatno najutjecajniji i najinternacionalniji sastav kojeg je polučila ex-yu scena - Disciplin A Kitschme!

Ovaj obarač rekorda u postavljanju novih mjerila urbane glazbe, eksperimentalni znanstvenik stila i filmski superheroj- ”Koja”, aka ”Zeleni Zub”, u Purgeraj stiže raspaliti podij.

Iako dugovječan, nakon čak 28-godišnje karijere, ne nedostaje mu elana i koncertnog zanosa kao ni instrumentalističke potrebe da do usijanja naloži zagrebačku publiku. Njegov band - Disciplina Kičme, nastala daleke 1981.g, objavila je 7 albuma a nakon Kojinog preseljenja u London, pod ”angliziranim” imenom - Disciplin A Kitschme, objavljuju još 3 albuma za inozemno tržište. Ipak se 2002.g. vraća u Beograd i okuplja novu postavu Discipline da bi 2007.g. objavio posljednji album - ”Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”. Stilski opisati Kitschmu potpuno je promašen zadatak, budući su mnogi pokušaji kritičara da ih zauzdaju odrednicama kao što su: funk-rock, noise-rock, jazz fusion, drum & bass i sl. završili kratkih rukava.

Disciplin A Kitschme puno je više od glazbe, znatno više od showa, i svakako više od nje same, ona je jednostavno- način života. Stoga nam nema druge nego disciplinirati svoju kičmu prije no što ju kiropraktičar ”Koja” ne iščaši svojom bjesomučnom i beskompromisnom drmaonom.

Cijena karte u pretprodaji na šanku kluba je 100 Kn, a na dan koncerta 120 Kn.

Broj ulaznica ograničen na 222 karte! Početak u 22.30h.

Objavljeno 21.10.2009.

Vremeplov

Pjevanje je bijeg. To je drugi svijet. Nisam više na zemlji…
Edith Piaf