Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kinopremijera Svadbasa u Rijeci u nedjelju 15.12.

Od petka 7. prosinca ćete po prvi puta na domaćem diskografskom tržištu imati prilike uživati u vrhunskom koncertnom filmu i live CD-u u koprodukcijskoj realizaciji etiketa DOP Records i Menart. Miljenici publike, art rock bend Svadbas, pod nazivom ”A/V” (dešifriranje - čitati kao ”Audio/Video”) predstavljaju audio i video zapis nastao tijekom ovogodišnja dva koncerta u Zagrebačkom Kazalištu Mladih kada je u režiji Radislava Jovanova Gonza snimljen impresivan pregled njihova dosadašnjeg hvaljenog i nagrađivanog rada.

Materijal u audio i video formatu obuhvaća pregled njihove kompletne diskografske karijere. Od debi albuma preko kultnog ”Jug” do najuspješnijeg izdanja ”La La”, uključujući ”Treblebass” najveći hit godine 2006. (Zlatna Koogla i Porin za Pjesmu godine), hit singlove ”Pričaj mi o ljubavi”, ”Više nije važno tko je kriv”, ali i nove - dosad neobjavljene naslove - ”Volim te”, glavnu temu iz istoimenog filma, te najnoviju pjesmu ”Stvari kojih nema”.

Audio materijal razlikuje se od video materijala – radi se o novim unplugged verzijama starih pjesama upotpunjene gudačima, dok je video materijal snimljen na tzv. DVD9 format koji je zvukom i kvalitetom slike bolji od „običnog“ DVD formata.

Svečane kinopremijere izdanja:

Zagreb: U četvrtak 13. prosinca u 21:00 u zagrebačkom Multiplexu Cinestar (Avenue Mall, dvorana 5). Besplatne pozivnice za ovo ekskluzivno jednokratno prikazivanje možete osigurati isključivo putem Otvorenog radija.

Rijeka: Kino turneja novog izdanja Svadbasa premijerno će obuhvatiti i projekcije njihovog koncertnog filma u Rijeci u nedjelju 15. prosinca u kinu Teatro Fenice u 19 sati. Ulaznice su besplatne i neće biti u prodaji već ih možete osigurati isključivo putem SVID radija (mail: svid@net.hr, telefoni: 212 043, 338 183, ili pojačajte 98,4 MHz).

Split: Četvrtak, 20.12.2007. u 21 sat zajedničkom akcijom kino Centrala i Radio Rivom. Singl koji najavljuje live izdanje je pjesma „ Trči, trči“ za koji režiju također potpisuje Gonzo.

Nakon objave live materijala, Svadbas kreću u studio.

Objavljeno 05.12.2007.

Vremeplov

Generalno gledano iz crvenog odela, kravata i starki pozdravlja vas jedan četrdesetogodišnjak koji se još ne predaje, jedna klinka koja tačno zna šta neće i dva klinca koja polako postaju svesna kako ništa ne znaju.
Nikola Pavković (Oružjem protivu otmičara)