Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncert Leonarda Cohena 15. ožujka u zagrebačkoj Areni

Koncert Leonarda Cohena 15. ožujka u zagrebačkoj Areni Legendarni kanadski kantautor i pjesnik Leonard Cohen održat će koncert u zagrebačkoj Areni 15. ožujka sljedeće godine, kada će se nakon pet desetljeća uspješne glazbene i književne karijere prvi put predstaviti hrvatskoj publici.

Ulaznice za zagrebački koncert po cijeni od 300 kuna (tribina gore), 350 kuna (tribina dolje i parter), 400 kuna (parter sredina), 450 kuna (parter vip) i 700 kuna (lože) moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ”Ticketproa” od 9. studenoga.

Organizatori napominju da će koncert toga 75-godišnjeg umjetnika biti sjedećeg tipa te da će u prodaju biti pušteno samo 10.000 ulaznica.

Cohen, kojega mnogi smatraju najutjecajnijim glazbenikom i kantautorom svih vremena, počeo je pisati još 50-ih godina, a glazbom se počeo baviti u 60-ima, otkad je objavio 11 kultnih sjajnih studijskih albuma s pjesmama u kojima varira utjecaje od folka do popa i jazza. Najranije pjesme bile su mu ukorijenjene u europskoj narodnoj glazbi, a 70-ih godina opus mu se širi na pop, cabare, rock, blues i country. Ipak, njegov najjači instrument je glas, a najveći adut tekstovi pjesama s višestrukim značenjem i neodoljivom emocionalnom snagom.

Prvi album ”Songs of Leonard Cohen” (1967.), s pjesmama koje su postale klasici - ”Suzanne”, ”Sisters of Mercy”, ”So Long, Marianne” i ”Hey, That’s No Way to Say Goodbye”, najavio je veliki talent toga glazbenika i pjesnika. Sljedeći su njegovi albumi potvrdili da uspjeh njegova debitantskog albuma nije bila slučajnost.
Otkad se, nakon 15-godišnje stanke, nastupima vratio 2008. godine, njegovi koncerti su rasprodani diljem svijeta.

Leonard Cohen rodio se 21. rujna 1934. u Montrealu. Diplomirao je na ”McGill University” u rodnome gradu, živio u Londonu, na grčkom otoku Hydri, u New Yorku, Nashvilleu i Los Angelesu, a od 1994. do 1999. boravio je u zenbudističkome samostanu na Mt. Baldyju, iznad LA-a, gdje je bio zaređen pod imenom Jikan (Onaj koji donosi tišinu).

Objavljeno 10.11.2009.

Vremeplov

Ako sami ne odlučite biti sretni, sreću vam nitko drugi ne može donijeti.
Alen Liverić, glumac (HNK Ivana pl. Zajca)