Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncert Leonarda Cohena 15. ožujka u zagrebačkoj Areni

Koncert Leonarda Cohena 15. ožujka u zagrebačkoj Areni Legendarni kanadski kantautor i pjesnik Leonard Cohen održat će koncert u zagrebačkoj Areni 15. ožujka sljedeće godine, kada će se nakon pet desetljeća uspješne glazbene i književne karijere prvi put predstaviti hrvatskoj publici.

Ulaznice za zagrebački koncert po cijeni od 300 kuna (tribina gore), 350 kuna (tribina dolje i parter), 400 kuna (parter sredina), 450 kuna (parter vip) i 700 kuna (lože) moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ”Ticketproa” od 9. studenoga.

Organizatori napominju da će koncert toga 75-godišnjeg umjetnika biti sjedećeg tipa te da će u prodaju biti pušteno samo 10.000 ulaznica.

Cohen, kojega mnogi smatraju najutjecajnijim glazbenikom i kantautorom svih vremena, počeo je pisati još 50-ih godina, a glazbom se počeo baviti u 60-ima, otkad je objavio 11 kultnih sjajnih studijskih albuma s pjesmama u kojima varira utjecaje od folka do popa i jazza. Najranije pjesme bile su mu ukorijenjene u europskoj narodnoj glazbi, a 70-ih godina opus mu se širi na pop, cabare, rock, blues i country. Ipak, njegov najjači instrument je glas, a najveći adut tekstovi pjesama s višestrukim značenjem i neodoljivom emocionalnom snagom.

Prvi album ”Songs of Leonard Cohen” (1967.), s pjesmama koje su postale klasici - ”Suzanne”, ”Sisters of Mercy”, ”So Long, Marianne” i ”Hey, That’s No Way to Say Goodbye”, najavio je veliki talent toga glazbenika i pjesnika. Sljedeći su njegovi albumi potvrdili da uspjeh njegova debitantskog albuma nije bila slučajnost.
Otkad se, nakon 15-godišnje stanke, nastupima vratio 2008. godine, njegovi koncerti su rasprodani diljem svijeta.

Leonard Cohen rodio se 21. rujna 1934. u Montrealu. Diplomirao je na ”McGill University” u rodnome gradu, živio u Londonu, na grčkom otoku Hydri, u New Yorku, Nashvilleu i Los Angelesu, a od 1994. do 1999. boravio je u zenbudističkome samostanu na Mt. Baldyju, iznad LA-a, gdje je bio zaređen pod imenom Jikan (Onaj koji donosi tišinu).

Objavljeno 10.11.2009.

Vremeplov

Skoro svi naši fanovi koje smo sreli su stvarno cool ljudi. Inteligentni su i imaju vrlo zanimljiva mišljenja, daleko više od ustaljene predodžbe o prosječnom ”rock’nroll fanu”. Senzibilni su to ljudi s kojima rado popijem piće.
Peter Buck (REM)