Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncert života kozmičkog Dalmatinca - Oliver u New Yorku bez Urbana

Koncert života kozmičkog Dalmatinca - Oliver u New Yorku bez UrbanaOliver Dragojević nastupit će 9. listopada u najvećoj dvorani njujorškog Carnegie Halla a njegove dobro poznate pjesme bi trebale biti izvedene u pop-jazz varijanti s naglaskom na nove aranžmane maestra Alena Bjelinskog, gitariste i aranžera Ante Gele, nekoliko američkih jazz glazbenika uz značajan svirački udjel Zagrebačkih solista.

Koncert koji će za potrebe filma o Oliveru, ”kozmičkom Dalmatincu”, snimiti Dalibor Matanić organizira američka neprofitna udruga The Doors Art Foundation nekadašnjih Riječana Andreja i Danijele Urem.

Iako su iz Doors Arta najavili gostovanje Damira Urbana na Oliverovom ”ukazanju” u Carnegie Hallu to se ipak neće dogoditi.

Urban objašnjava da izgleda ne postoji obostrana želja za suradnjom te da je ”gluhi telefon” nastao na relaciji ova dva glazbenika i organizatora. Čini se da je Oliver prvo pristao na Urbanov angažman pa se naknadno predomislio. Doors Art je, podsjetimo, organizirao i američku mini turneju Urbana & 4 prije par godina, a već godinama rade na kvalitetnoj i drugačijoj promociji hrvatske kulture u Americi, pa je razumljiva njihova želja za spajanjem ova dva, ruku na srce, posve različita umjetnička senzibiliteta.

Ulaznice za koncert za kojeg postoji velik interes iseljenih Hrvata prodaju se od početka kolovoza i stoje od 75 do 500 dolara. Kartu se može kupiti i na službenim stranicama Carnegie Halla. Budžet za organizacije Oliverova koncerta u ovom prestižnom koncertnom mjestu, otkrivaju organizatori iz zaklade, mogao bi dosegnuti i pola milijuna dolara, uz dodatnih 300.000 za snimanje koncerta. Mjesto je to gdje su između brojnih imena nastupali i Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Frank Sinatra, The Beatles, The Rolling Stones, Billy Joel, Sting i David Bowie. (R.P.)

Objavljeno 29.08.2008.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)