Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncert života kozmičkog Dalmatinca - Oliver u New Yorku bez Urbana

Koncert života kozmičkog Dalmatinca - Oliver u New Yorku bez UrbanaOliver Dragojević nastupit će 9. listopada u najvećoj dvorani njujorškog Carnegie Halla a njegove dobro poznate pjesme bi trebale biti izvedene u pop-jazz varijanti s naglaskom na nove aranžmane maestra Alena Bjelinskog, gitariste i aranžera Ante Gele, nekoliko američkih jazz glazbenika uz značajan svirački udjel Zagrebačkih solista.

Koncert koji će za potrebe filma o Oliveru, ”kozmičkom Dalmatincu”, snimiti Dalibor Matanić organizira američka neprofitna udruga The Doors Art Foundation nekadašnjih Riječana Andreja i Danijele Urem.

Iako su iz Doors Arta najavili gostovanje Damira Urbana na Oliverovom ”ukazanju” u Carnegie Hallu to se ipak neće dogoditi.

Urban objašnjava da izgleda ne postoji obostrana želja za suradnjom te da je ”gluhi telefon” nastao na relaciji ova dva glazbenika i organizatora. Čini se da je Oliver prvo pristao na Urbanov angažman pa se naknadno predomislio. Doors Art je, podsjetimo, organizirao i američku mini turneju Urbana & 4 prije par godina, a već godinama rade na kvalitetnoj i drugačijoj promociji hrvatske kulture u Americi, pa je razumljiva njihova želja za spajanjem ova dva, ruku na srce, posve različita umjetnička senzibiliteta.

Ulaznice za koncert za kojeg postoji velik interes iseljenih Hrvata prodaju se od početka kolovoza i stoje od 75 do 500 dolara. Kartu se može kupiti i na službenim stranicama Carnegie Halla. Budžet za organizacije Oliverova koncerta u ovom prestižnom koncertnom mjestu, otkrivaju organizatori iz zaklade, mogao bi dosegnuti i pola milijuna dolara, uz dodatnih 300.000 za snimanje koncerta. Mjesto je to gdje su između brojnih imena nastupali i Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Frank Sinatra, The Beatles, The Rolling Stones, Billy Joel, Sting i David Bowie. (R.P.)

Objavljeno 29.08.2008.

Vremeplov

Ne znam što je to country-rock i slično, samo kažem da je to glazba. Dobra ili loša.
Gram Parsons