Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kongres rock majstora

Kongres rock majstoraZa sve ljubitelje rocka Croatia Records je pripremila pravu poslasticu. Prvi put u prodaju je pušten CD ’’Kongres rock majstora’’, Jugotonov izvorni dvostruki album.

Album je objavljen 1975. godine, u jeku ’’dugmetomanije’’, a predstavlja nam kvartet ponajboljih domaćih rock gitarista toga vremena predvođen upravo šefom veselih Bosanaca, Goranom Bregovićem. Društvo mu čine Vedran Božić, tada član jednako glasovitog ’’Timea’’, gitarist slavne i već bivše ’’Korni grupe’’, Josip Boček i Miodrag Bata Kostić iz popularne ’’Yu grupe’’. Svakome od njih ponuđena je jedna strana vinila na koju su mogli urezati četiri vlastite skladbe po svom odabiru.

Naslovnicu je nacrtao jedan od najboljih ilustratora i dizajnera te generacije, Zoran Jovanović Jus, dok su fotografije rad Vicana Vicanovića. Naravno, treba naglasiti da soliste prate članovi njihovih matičnih grupa, uz poneka gostovanja kao što su Zagrebački gudački kvartet i posve mladi Mato Došen (Ima neka tajna veza) te jednako mladi Ivan Piko Stančić i Nenad Zubak (tada članovi Grupe 220) na Božićevim snimkama.

Urednik izvornog izdanja bio je nezaobilazni magistar Vojno Kundić.

Objavljeno 05.04.2009.

Vremeplov

Mislim da je jako malo iskrenoga bilo i ostalo vezano uz punk, ali ono što je preživjelo, esencija prvotne ideje, egzistira i danas u nekoj drugoj formi.
Zoran Žmirić, riječki pisac, fotograf i glazbenik