Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Leonard Cohen na svjetskoj turneji

Nakon primanja u Rock and Roll Hall of Fame čime je zasjenio čak i primanje pop superzvijezde Madonne, te nakon što je vrlo emotivni i dirljivi govor tom prigodom održao Lou Reed - Leonard Cohen definitivno je potvrdio da nakon 15 godina ponovo kreće na veliku koncertnu turneju. Leonard Cohen World Tour 2008/2009.

Početak ovog velikog povratka dogodit će se u Torontu, Kanada, 6. i. 7. lipnja, jednim od gradova kojima je Cohen posebno privržen jer su vezani za sam početak njegove dugovječne uspješne glazbene karijere. Podsjetimo, Cohen je već član Canadian Music Hall of Fame i Canadian Songwriters Hall of Fame, a prilikom najave njegovog uvrštavanja u Rock and Roll Hall Of Fame, komisija je navela da ’u ovaj ugledni krug svevremenskih glazbenih zvijezda ulazi u većoj mjeri kao gotovo nenadmašni tekstopisac, a tek onda i kao glazbenik i skladatelj’.

Leonard je prije nekoliko tjedana završio s izborom članova njegove poveće prateće grupe, a između mnogih gradova nastupiti će i na nekoliko poznatih festivala – Glastonbury Festival, The Montreux Jazz Festival, Bennicasim Festival, a potvrđeni su nastupi u Manchester Opera House, Toronto Sony Centre i O2 Arena London.

Cohen je u studenom ili prosincu prošle godine trebao objaviti svoj dugo očekivani novi studijski album, no sada je iz menadžmenta kao ’vrlo vjerojatni mjesec izlaska’ najavljen svibanj ove godine.

Pjesme Leonarda Cohena do sada su obrađene u nešto više od ’zastrašujućih’ 1330 verzija, a ističu se one koje su ostvarili Sting, U2, Nick Cave, Rufus Wainwright, Johnny Cash, Jeff Buckley, Judy Collins i REM.

U sklopu turneje ’epskih razmjera’, Cohen će održati stotinjak nastupa, a nama najbliže moguće destinacije, premda još uvijek nepotvrđene, su Budimpešta (12.7.) i Beč (28.7.).

Obožavateljima Cohena preporučujemo da svakako ’bacite oči’ na www.leonardcohencroatia.com.

Leonard Cohen na primanju u Rock and Roll Hall Of Fame 2008.

Objavljeno 13.03.2008.

Vremeplov

Ako je glazba hrana ljubavi, svirajte. Dajte mi da priđem...
William Shakespeare