Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Leonard Cohen nakon 15 godina održao koncert u SAD-u

Leonard Cohen nakon 15 godina održao koncert u SAD-u Vremešni kanadski kantautor Leonard Cohen nakon punih je 15 godina nastupio u SAD-u, održavši u četvrtak koncert u Bacon Theatreu u New Yorku.

Iako je 90-ih prestao nastupati uživo, splet okolnosti ga je ponovno doveo na pozornicu nakon što je njegova bivša menadžerica i partnerica Kelley Lynch pronevjerila Cohenovih više od 5 milijuna dolara.

Legendarnom pjevaču na računu je ostalo samo 150 tisuća dolara, a nestali novac nije uspio vratiti ni nakon dobivenog sudskog procesa. Cohenova turneja je počela u svibnju 2008. i već je održao koncerte u Kanadi, Europi, Australiji i na Novom Zelandu.

Kantautor je u New Yorku oduševljenje ponajprije izazvao svojim hitovima ”Bird on the Wire”. ”Suzanne”, ”In My Secret Life”, ”Hallelujah”, ”Everybody Knows” i ”So Long Marianne”.

Dvorana u kojoj je nastupio je netom preuređen Bacon Theatre u New Yorku, u kojem je 74-godišnji kantautor pjevao nebrojeno puta. Cohen je slavu stekao još sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća svojom glazbom, stihovima i romanima te specifičnim načinom izvođenja.

Objavljeno 23.02.2009.

Vremeplov

Umjetnik može imati terete za koje ”običan čovjek” ne zna, no ”običan čovjek” ima terete koji nisu ni dotakli mnoge umjetnike.
Patti Smith