Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album Bombaj štampe!

Novi album Bombaj štampe!Bombaj štampa je kultna sarajevska pop-rock grupa iz 1980-ih godina, koja je, zajedno sa Zabranjenim pušenjem i Elvisom J. Kurtovićem, učestvovala u stvaranju pokreta poznatog kao Novi primitivizam.

U to vrijeme je pored Elvisa i Pušenja u Sarajevu postojalo još nekoliko bandova. Dva od njih su bili Ševa i Ševin Orkestar. Da ne bi dolazilo do zabune oba benda su odlučili promijeniti svoja imena, Ševin Orkestar u Plavi Orkestar, a Ševa u Bombaj Štampa. Đuro je postao novi pjevač Bombaj Štampe.

Simpatična je priča kako svi članovi benda imaju isti nadimak - ”Mili”. Pošto je titula ”Mili” automatski dodijeljena svima koji su ikada svirali u Bombaj Štampi, i nekolicini prijatelja i užih članova porodice, vrlo bliskih bendu koje je Pako osobno inaugurirao, danas širom svijeta (po nezvaničnim statistikama) živi oko dvadesetak ”Milija”. Ernie Mendillo je zadnji koji
je dobio taj časni naziv.

Novi album Bombaj Štampe , koji je upravo izašao u izdanju Dallas Recordsa, nazvan je ”Neka DJ odma’ dole CJ!” i posvećen je svim ”Milijima” od Australije preko Amerike i Kanade pa sve do Sumega, malog, simpatičnog mjestašca na sjeveru Mađarske, a snimili su ga četvorica ”Milija”; Nedo, Baja, Ernie i Đuro uz pomoć nekoliko Milija i Milih; Dženete, Alene, Loše, Tanje, Vlade i Pancha.

Pjesme na ovom albumu nastajale su u Nedinoj i Đurinoj glavi u zadnjih desetak godina, a svoj konačni oblik dobile su - ničim izazvane - u proljeće 2009. godine, u Nedinom studiju.

Novi singl ”Vriska” već je došao do starih fanova benda, a vjerujemo da je i našao nove poklonike ovih kultnih sarajevskih rockera.

Zanimljivo je da paralelno sa izlaskom albuma Đuro snima i film sa Angelinom Jolie u Budimpešti tako da će ovu godinu sigurno pamtiti samo po dobrom.

Objavljeno 12.11.2010.

Vremeplov

Ne vjerujem da netko mora biti izmučena duša kako bi napisao dobru glazbu.
PJ Harvey