Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pips, Chips & Videoclips putuju u Koprivnicu!

Pips, Chips & Videoclips putuju u Koprivnicu!Pips, Chips & Videoclips, predvodnici domaće rock glazbe, ususret izlasku ”2gb usb sticka” kompletne diskografije, posjetit će Koprivnicu. Koncert će se održati u mmc Kugla u petak 07.05.2010.

Pips, Chips & Videoclips jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni; istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni - pravi su primjer modernog pop sastava. Velika karijera ovog benda mogla se naslutiti već po prvom pojavljivanju u javnosti, 1992., kada je njihov nastupni singl, navijačka himna ”Dinamo ja volim” srušio sve rekorde slušanosti i postao neprikosnoveni hit godine.

Prvi album ”Shimpoo Pimpoo”, izdan krajem 1993., ostavio je dobar zalog za budućnost. Stilski krajnje raznovrstan materijal, u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka, iznenadio je i zbunio mnoge; trebalo je vremena da se publika navikne na eklektičan autorski stil benda, karakterističan večini kvalitetne pop glazbe devedesetih. U prosincu 1995. Pips, Chips & Videoclips objavljuju svoj drugi album, ”Dernjavu”, iznimno zrelo i kvalitetno ostvarenje, kojim bend osvaja i dotad mu nedostupne dijelove Hrvatske, te započinje proboj na susjedna tržišta Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Ova produkcijski i autorski superiorna ploča lakoćom osvaja hrvatsku inačicu ”Grammya”, diskografsku nagradu ”Porin” za najbolji alternativni album 1996. godine. ”Dernjava” je Pipsima postavila visoke standarde za slijedeći projekt, i taj je izazov spremno dočekan.

”Fred Astaire”, sniman u proljeće 1997. dočekan je u hrvatskoj javnosti kao apsolutni kreativni trijumf benda, s jednakim oduševljenjem publike i probirljivih kritičara. Gotovo u svim anketama na kraju 1997. osvojio je prvo mjesto, a ukus publike potvrdile su i četiri novinarske rock nagrade ”Crni mačak” i dva ”Porina.

U studenom 1999. izlazi i njihov četvrti album ”Bog”. Sniman, miksan i masteriran u jednom od najboljih europskih studija, ”Tivoli” u Ljubljani, ”Bog” je jedan od najvažnijih domaćih albuma desetljeća koji s lakoćom osvaja dva ”Porina” i četiri ”Crna macka”. Slijedi i glasovita turneja ”Fenomenalan dan” po kazalištima u osam najvećih hrvatskih gradova.

U travnju 2003. godine izlazi peti studijski album grupe - ”Drveće i rijeke”, a godinu kasnije nastaje materijal za akustični live album ”Dokument - Izštekani session 17.12.2004.”.

Uslijedile su dvije godine pauze, da bi 2007. izašao hvaljeni album ”*Pjesme za gladijatore*” kojim su Pipsi potvrdili svoj status na domaćoj rock sceni.

Cijena ulaznice je 30kn, a moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni kluba.


Objavljeno 23.04.2010.

Vremeplov

Ono što me razbjesni je kada mi sedam ili osam svinja iz diskografske kuće govori što da obučem.
Sinead O’Connor