Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pips, Chips & Videoclips putuju u Koprivnicu!

Pips, Chips & Videoclips putuju u Koprivnicu!Pips, Chips & Videoclips, predvodnici domaće rock glazbe, ususret izlasku ”2gb usb sticka” kompletne diskografije, posjetit će Koprivnicu. Koncert će se održati u mmc Kugla u petak 07.05.2010.

Pips, Chips & Videoclips jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni; istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni - pravi su primjer modernog pop sastava. Velika karijera ovog benda mogla se naslutiti već po prvom pojavljivanju u javnosti, 1992., kada je njihov nastupni singl, navijačka himna ”Dinamo ja volim” srušio sve rekorde slušanosti i postao neprikosnoveni hit godine.

Prvi album ”Shimpoo Pimpoo”, izdan krajem 1993., ostavio je dobar zalog za budućnost. Stilski krajnje raznovrstan materijal, u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka, iznenadio je i zbunio mnoge; trebalo je vremena da se publika navikne na eklektičan autorski stil benda, karakterističan večini kvalitetne pop glazbe devedesetih. U prosincu 1995. Pips, Chips & Videoclips objavljuju svoj drugi album, ”Dernjavu”, iznimno zrelo i kvalitetno ostvarenje, kojim bend osvaja i dotad mu nedostupne dijelove Hrvatske, te započinje proboj na susjedna tržišta Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Ova produkcijski i autorski superiorna ploča lakoćom osvaja hrvatsku inačicu ”Grammya”, diskografsku nagradu ”Porin” za najbolji alternativni album 1996. godine. ”Dernjava” je Pipsima postavila visoke standarde za slijedeći projekt, i taj je izazov spremno dočekan.

”Fred Astaire”, sniman u proljeće 1997. dočekan je u hrvatskoj javnosti kao apsolutni kreativni trijumf benda, s jednakim oduševljenjem publike i probirljivih kritičara. Gotovo u svim anketama na kraju 1997. osvojio je prvo mjesto, a ukus publike potvrdile su i četiri novinarske rock nagrade ”Crni mačak” i dva ”Porina.

U studenom 1999. izlazi i njihov četvrti album ”Bog”. Sniman, miksan i masteriran u jednom od najboljih europskih studija, ”Tivoli” u Ljubljani, ”Bog” je jedan od najvažnijih domaćih albuma desetljeća koji s lakoćom osvaja dva ”Porina” i četiri ”Crna macka”. Slijedi i glasovita turneja ”Fenomenalan dan” po kazalištima u osam najvećih hrvatskih gradova.

U travnju 2003. godine izlazi peti studijski album grupe - ”Drveće i rijeke”, a godinu kasnije nastaje materijal za akustični live album ”Dokument - Izštekani session 17.12.2004.”.

Uslijedile su dvije godine pauze, da bi 2007. izašao hvaljeni album ”*Pjesme za gladijatore*” kojim su Pipsi potvrdili svoj status na domaćoj rock sceni.

Cijena ulaznice je 30kn, a moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni kluba.


Objavljeno 23.04.2010.

Vremeplov

Okružena sam siromašnim i bijednim ljudima koji su žrtve, moji prijatelji ne mogu platiti režije, imaju stare aute, muče ih krediti a nemaju stalan posao, moja djeca rade za strance za bijednu lovu, muž mi duguje brdo love za doprinose… Dakle, osjećam i krik i bijes, i jedino što mi čini dobro je što imam šansu da to kažem kroz knjige...
Vedrana Rudan, riječka književnica i novinarka