Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Svačije je pravo živjeti”

 ”Svačije je pravo živjeti”„Naša motivacija da realiziramo kako ovaj koncert tako i cjelokupni projekt je prije svega zabrinutost zbog alarmantne poruke koju nam hrvatska mladež danas šalje. Kroz pjesmu želimo apelirati na mlade s porukom da nasilje nije zabava. Život je samo jedan te ga treba cijeniti bez obzira čiji je“ – riječi su Jeronima S. Marića, frontmena grupe Adastra kojima najavljuje koncert protiv nasilja među mladima povodom međunarodnog dana tolerancije pod nazivom „Svačije je pravo živjeti“.

Koncert u spomen na Luku Ritza i sve žrtve nasilja među mladima, održati će se u Zagrebu, 14. studenog, 2009. godine na središnjem zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića.

Osim Adastre, bendovi koji su također odlučili dati svoju podršku takvom hvalevrijednom projektu su i Psihomodo pop, Vatra i Socijalna služba. Voditelji koncerta su Frano Domitrović i Frano Ridijan.

Inicijator ovog koncerta, ali ujedno i cjelokupne Akcije „Svačije je pravo živjeti“ u sklopu koje su već održana tri prosvjedna koncerta posvećena ubijenom Luki Ritzu je upravo Jeronim S. Marić koji je o problemu nasilja među mladima javno progovorio koncertima, ali i kroz pjesmu „Surovi grade“.

Jeronim dodaje: „Mi kao glazbenici možemo učiniti upravo to - organizirati koncerte sa željom senzibilizacije i buđenja javnosti da se oko mladih trebaju više angažirati kako sami roditelji tako i drugi građani kao i nadležne institucije koje se bave ovom problematikom, a ujedno ih i sve pozivamo da nas podrže u ovoj Akciji koja je ipak naišla na pozitivan odjek u javnosti. Želja nam je nastaviti s organiziranjem koncerata diljem Hrvatske. Adastra je grupa koja svojim nastupom i glazbom širi poruku ljubavi, međusobne tolerancije i mira.
Stoga, pozivamo sve gradove Hrvatske da se pridruže ovoj Akciji, a građane grada Zagreba i šire na koncert protiv nasilja među mladima ”Svačije je pravo živjeti”.

Početak zbivanja je u 12:00 sati (točno u podne).

Cijeli koncert će uživo prenositi Hrvatski Radio 2. program.

Pokrovitelj koncerta je Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Objavljeno 12.11.2009.

Vremeplov

Mislim da imamo dvije važne misije u životu. Jedna je da otkrijemo tko smo mi ustvari, a druga je da okusimo koliko god možemo života i iskustva.
David Coverdale (Deep Purple)